Miltus sumaišyti su druska, persijoti. Dviejų peilių pagalba ( galima blenderio pagalba) sukapoti miltus su sviestu, turi gautis smulkūs trupiniai. Palaipsniui supilti vandenį, kol tešla vos laikys formą. Surinkti ją į rutulį ir padėti į šaldytuvą bent valandai.
Atšalusią tešlą iškočioti, įtiesti į tartalečių formą ir dar padėti į šaldytuvą 20 min.
Suplakti kiaušinius, įmaišyti rudąjį cukrų ir žiupsnelį druskos. Supilti ištirpintą sviestą ir vaniliną, išmaišyti ir sudėti smulkintus riešutus.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C.
Supilti įdarą ant atvėsintos formos su tešla. Kepti 15 min., po to sumažinti temperatūrą iki 170 C ir kepti dar 10 – 15 min, kol tešla pradės ruduoti, o pyrago centras sustings. Papuošti, jei yra noro, šiek tiek paskrudintais riešutais.
Patiekti atvėsusį. Skanaus!
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)