Riešutų pyragas

AUTORIUS:
Sigita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 76)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 76)
Riešutų pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešla:
1,5 stiklinės miltų
120 g minkšto sviesto
3-5 v. š. šalto vandens
žiupsnelis druskos
Įdaras:
2 kiaušiniai
2/3 st. rudojo cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
50 g tirpinto sviesto
1 st. smulkintų mėgstamų riešutų (tinka graikiniai, pekano, anakardžiai, lazdynų)
galima palikti keletą sveikų graikinių arba pekano riešutų puselių papuošimui
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus sumaišyti su druska, persijoti. Dviejų peilių pagalba ( galima blenderio pagalba) sukapoti miltus su sviestu, turi gautis smulkūs trupiniai. Palaipsniui supilti vandenį, kol tešla vos laikys formą. Surinkti ją į rutulį ir padėti į šaldytuvą bent valandai.
Atšalusią tešlą iškočioti, įtiesti į tartalečių formą ir dar padėti į šaldytuvą 20 min.
Suplakti kiaušinius, įmaišyti rudąjį cukrų ir žiupsnelį druskos. Supilti ištirpintą sviestą ir vaniliną, išmaišyti ir sudėti smulkintus riešutus.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C.
Supilti įdarą ant atvėsintos formos su tešla. Kepti 15 min., po to sumažinti temperatūrą iki 170 C ir kepti dar 10 – 15 min, kol tešla pradės ruduoti, o pyrago centras sustings. Papuošti, jei yra noro, šiek tiek paskrudintais riešutais.
Patiekti atvėsusį. Skanaus!
AUTORIUS: Sigita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ligita
2010-11-08 14:19
Ar kas bandėt gamintį šį pyragiuką? Valgiau panašų "Vero cafe" ir labai patiko, pamaniau, kad būtų skanu išsikepti, tik smalsu ar kokių nesklandumų nebūna darant jį... Pasidalinkit įspūdžiais :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital