Riešutinis tortas su šokoladiniu kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Riešutinis tortas su šokoladiniu kremu
Riešutinis tortas su šokoladiniu kremu
Riešutinis tortas su šokoladiniu kremu
Riešutinis tortas su šokoladiniu kremu
Riešutinis tortas su šokoladiniu kremu
Riešutinis tortas su šokoladiniu kremu
Riešutinis tortas su šokoladiniu kremu
Autorius apie receptą: Kai norisi torto paprasto, bet neprasto. Skoniai tarpusavyje labai dera, tortas tiesiog tirpsta burnoje. Dar vienas tortas favoritų sąraše. Tortui gaminti naudojau 26 centimetrų Kai norisi torto paprasto, bet neprasto. Skoniai tarpusavyje labai dera, tortas tiesiog tirpsta burnoje. Dar vienas tortas favoritų sąraše. Tortui gaminti naudojau 26 centimetrų skersmens formą.
(...daugiau) Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tamsiai tešlai:
4 vienetai kiaušinių
2/3 stiklinės cukraus
2/3 stiklinės miltų
4 šaukštai vandens (karšto)
2 šaukštai bulvių krakmolo
3 šaukšteliai kakavos (milteliais)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
100 gramų graikinių riešutų (smulkiai kapotų)
1/4 stiklinės cukraus
1 šaukštas miltų
2 šaukšteliai kakavos (milteliais)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
300 gramų pieniško šokolado (su nesmulkintais riešutais)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų sviesto
Glajui:
300 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų juodojo šokolado
Sulaistymui:
pagal poreikį arbatos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šokoladiniam biskvitui kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Į baltymus berti žiupsnelį druskos ir plakti iki putų. Po to, nuolat plakant, po šaukštą suberti cukrų ir vanilinį cukrų, ir išplakti iki standžios, blizgios masės. Toliau plakant dėti po vieną trynį ir po šaukštą vandens.
2.
Atskirame inde miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir kakava, viską persijoti ir dalimis suberti į kiaušinių masę. Subėriau per 4 kartus ir maišiau šluotele.
3.
Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi, joje paskirtyti tešlą ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Iškeptą biskvitą išimti iš orkaitės ir "numesti" iš maždaug 30 centrimetrų aukščio ant stalo. Atvėsusį biskvitą perpjauti išilgai per pusę.
4.
Riešutiniam biskvitui kiaušinius gerai išplakti su cukrumi. Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, kakavą ir riešutus. Sausą mišinį suberti į kiaušinių masę, subėriau per tris kartus ir maišiau šluotele.
5.
Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi, paskirstyti tešlą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Iškeptą biskvitą atvėsinti.
6.
Kremui šokoladą sulaužyti, minkštą sviestą supjaustyti ir sudėti į indą. Grietinėlę pakaitinti ir užlieti šokoladą su sviestu. Palikti 2 minutėms ir tada išmaišyti iki vientisos masės. Palikti kremą atvėsti iki kambario temperatūros ir tada dėti į šaldytuvą 2 valandoms. Kai masė pradės stingti, ištraukti iš šaldytuvo ir trumpai apie 1-2 minutes paplakti, kad masė pasidarytų puri ir jos kiekis padidėtų.
7.
Glajui šokoladą sulaužyti ir sudėti į indą. Grietinėlę pakaitinti ir užpilti ant šokolodo, palikti 2 minutėms ir po to išmaišyti iki vientisos masės. Palikti masę atvėsti kambario temperatūroje, po to įdėti į šaldytuvą maždaug 2 valandoms. Kai masę pradės stingti, tada jau galima dekoruoti tortą.
8.
Į tortinę dėti šokoladinį biskvitą, jį lengvai sulaistyti arbata, ant jo sudėti pusę paruošto kremo. Po to dėti riešutinį biskvitą, jį taip pat lengvai sulaistyti arbata ir sudėti likusį kremą. Ant viršaus dėti likusį šokoladinį biskvitą. Šonus ir viršų aptepti šokoladiniu glajumi ir puošti pagal fantaziją.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital