Kvapnus riešutinis pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Kvapnus riešutinis pyragas
Kvapnus riešutinis pyragas
Kvapnus riešutinis pyragas
Kvapnus riešutinis pyragas
Kvapnus riešutinis pyragas
Kvapnus riešutinis pyragas
Autorius apie receptą: Šis pyragas man puikiai tinka šventiniam laikotarpiui, nes kvapnus gausia riešutų nata. O receptas atkeliavo iš mano vaikystės. Jį užsirašiau į receptų sąsiuvinį per Šis pyragas man puikiai tinka šventiniam laikotarpiui, nes kvapnus gausia riešutų nata. O receptas atkeliavo iš mano vaikystės. Jį užsirašiau į receptų sąsiuvinį per darbų pamoką, kai vyko namų ruošos užsiėmimai. O kaip aš juos mėgdavau, o dar labiau mėgau rašytis receptus. Tik gaila, kad iš visus metus kauptų likę vos keli, kiti išsimėtė ir išsidraikstė. O dabar apie pyragą. Jis purus, lengvas ir tikrai paprastai pagaminamas. Gal ne kiekvienas gali iškepti tortą, bet šį pyragą garantuoju gali iškepti visi. Kepimo forma 21 cm skersmens. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 stiklinė miltų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė grietinės
2 vienetai kiaušinių
100 gramų žemės riešutų
1 šaukštas sviesto (tirpinto)
1 šaukštas uogienės (aš dėjau braškių)
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Įmaišome grietinę, tirpintą sviestą, uogienę.
2.
Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Masę gerai išmaišome. Riešutus pasmulkiname. Truputėlį jų atsidedame į šalį, juos apibarstysime pyrago viršų. Riešutus įmaišome į tešlą. Masę pilame į kepimo skardą pateptą sviestu. Pabarstome riešutais.
3.
Dedame kepti į iš anksto iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitė ir kepame 30 – 35 min.
4.
Iškepusį pyragą atvėsiname. Šį kartą puošiau tirpinto juodo šokolado ornamentais ir pabarstukais. Viso pyrago nesinorėjo skandinti šokoladiniame glajuje.
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (2)
Indrė
2019-07-02 16:31
O gali būti malti riešutai? ATSAKYTI
Simona
2019-07-02 17:59
Galima, bet su tiesiog pasmulkintais bus skaniau :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital