Riešutėliai su pikantišku įdaru

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Riešutėliai su pikantišku įdaru
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
pagal poreikį aliejaus (keptuvei patepti)
Tešlai:
420 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
3 vienetai kiaušinių
150 gramų grietinės
150 gramų sviesto (minkšto)
80 gramų bulvių krakmolo
1 žiupsnelis druskos
1/3 šaukštelio sodos
šiek tiek citrinų sulčių (sodai nugesinti)
Įdarui:
3 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
70 gramų fermentinio sūrio
2 šaukštai majonezo
2 šaukštai krapų (smulkintų)
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į dubenį įmušti kiaušinius, įberti druskos, dėti minkštą sviestą, grietinę, citrinų sultimis nugesintą sodą, suberti krakmolą ir gerai išmaišyti iki vientisos masės.
2.
Miltus persijoti, suberti į masę ir užminkyti tešlą. Tešla turi būti elastinga ir nelipti prie rankų. Tikslus miltų kiekis gali priklausyti nuo naudojamų kiaušinių dydžio bei miltų rūšies, tad jį galite šiek tiek koreguoti savo nuožiūra.
3.
Gnybti tešlos ir formuoti 6 - 7 gr. svorio kamuoliukus (šiek tiek didesnius už lazdyno riešutą).
4.
Riešutėlių keptuvės vidų (naudoju metalinę, kaitinamą ant viryklės) aptepti aliejumi. Iš abiejų pusių ją įkaitinti ant viryklės po 5 minutes.
5.
Keptuvę pradarykite (atsargiai, nenusideginkite!), į kiekvieną joje esančią formelę dėti po tešlos kamuoliuką, uždarykite keptuvę. Kepkite ant viryklės po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepusius išimkite ir palikite visiškai atvėsti.
6.
Įdarui kiaušinius ir sūrį sutarkuoti smulkesne nei burokine tarka. Dedame majonezą, krapus, pagal skonį druskos ir pipirų, įspaudžiame česnako ir viską gerai išmaišome.
7.
Į dubenį suberti kiaušinius, sūri, krapus, dėti majonezą, pagardinti druska ir pipirais, įspausti česnako ir viską gerai išmaišyti.
8.
Formuoti riešutukus - į dvi iškepusias puseles dėti įdaro, tada puseles suklijuoti.
Patarimai:
Aliejumi keptuvę reikia patepti tik vieną kartą.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital