Riestainiai su cukrumi iš vaikystės šalies

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 107)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 107)
Vaikystės riestainiai su cukrumi
Vaikystės riestainiai su cukrumi
Vaikystės riestainiai su cukrumi
Autorius apie receptą: Šie riestainiai taip beprotiškai primena vaikystę ir mokyklą! Jie tikrai paprasti pagaminti, bet labai gardūs. Idealiai dera prie puodelio kavos, arbatos ar tiesiog stiklinės Šie riestainiai taip beprotiškai primena vaikystę ir mokyklą! Jie tikrai paprasti pagaminti, bet labai gardūs. Idealiai dera prie puodelio kavos, arbatos ar tiesiog stiklinės pieno. Kažkada seniai jų receptą radau Neringos tiklaraštyje ir nuo to laiko jie tapo gražia mūsų šeimos tradicija, kai užsinori kažko labai skanaus ir truputį nostalgiško. Būtinai būtinai paragaukite! (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
350 gramų miltų
250 gramų sviesto (kambario temperatūros)
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą ištrinkite šaukštu. Suberkite vanilinį cukrų ir cukrų, išmaišykite. Sudėti kiaušinius ir išsukti iki vientisos masės. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir rankomis išminkyti tešlą. Jei tešla labai lipni, berkite dar šiek tiek miltų.
2.
Gnybkite po gabalėlį tešlos, formuokite volelius ir sukite į riestainius. Kiekvieno riestainio vieną pusę pabarstykite cukrumi.
3.
Kepkite iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 12 minučių, kepimo popieriumi išklotoje skardoje.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (20)
Kepiau
2021-06-25 23:33
Kad cukrus priliptu, galit lengvai patepti virsu vandeniu (tepiu silikoniniu sepeteliu) ir tuomet varstyti cukru, puikiai prilimpa ATSAKYTI
Ernesta
2021-05-26 14:00
Iš tų kurie gausis trapūs. Kitą kartą dėčiau mažiau sviesto, gal tada nebūtų tokie trapūs. Ir taip klausimas kaip ir kitų būtų ar su kiaušiniu galima patepti? Nes cukrus neprilimpa nubyra labai lengvai. Norėjosi iš tų laikų kažko ka mokykloje nusipirkdavom, priminė vaikystę, dėja receptas toli gražu nuo tų riestainių. Bet skonis visviena geras, kas dar nebandėte rekomenduoju pabandyti. O aš antrą kartą jeigu kada ir kepsiu, tai receptą tikrai tobulinsiu.. ☺️ ATSAKYTI
Laura
2021-03-05 14:29
Ka daryti kad cukrus priliptu ar reikia kiausiniu patepti? :) ATSAKYTI
Aušra
2021-03-02 19:05
O kiaušinio plakiniu nereik patept, kad gerai priliptų cukrus? ATSAKYTI
Zivile
2020-12-17 17:27
Laabai skanus. Mano dukrytei 1.8m labai patiko:)
Aciu uz recepta!
Tik kita karta desiu maziau sviestuko, kad nebutu tokie trapus ATSAKYTI
Nalu6
2020-11-18 15:10
Labai skanūs ,gardūmelis ,tik cukrus neprilimpa kai barstai ant viršaus :) ATSAKYTI
Erika
2024-04-08 13:33
O jūs nebarstykit cukrų o pasipilkit į lėkštute ir viena riestainio puse į jį įdėit . Man visda šitaip prilimpa ir niekas nenubyra ATSAKYTI
Brigita
2020-11-10 13:18
Labai skanu ir labai paprasta . Tikras gardumėlis ATSAKYTI
Dovile
2020-05-09 17:22
Labai skanus o ir pagaminti lengva :) ATSAKYTI
Eglė
2020-04-16 17:57
Labai skanūs ATSAKYTI
Giedre
2020-03-09 18:07
Noriu paklausti ar sitie gaunasi minksti ar trapus? ATSAKYTI
Karolina
2020-12-14 16:33
Trapus labiau, bent man ATSAKYTI
Migle
2020-01-27 20:03
Labai skanūs ATSAKYTI
Viktorija
2018-02-17 15:51
Skanus!!!! Labai skanus gavosi ATSAKYTI
Leyla
2018-02-01 12:03
Labai skanus, niam niam ATSAKYTI
Vita
2017-09-07 18:55
Super skanu ir paprasta padaryti :-) ATSAKYTI
Susidomejusi
2017-05-04 10:04
Ar butina kepimo milteliu ? ATSAKYTI
Agnė
2017-05-04 12:17
Su kepimo milteliais jie šiek tiek puresni, bet jeigu neturite ar nenorite, galite ir nedėti, tada bus tokie labiau sausaininiai, kaip kad sviestiniai sausainukai būna :) ATSAKYTI
Kristina
2017-03-14 11:27
Labai skanus!!! :) ATSAKYTI
Inga
2017-03-12 10:45
Super riestainiai! iskepsiu ir savo pirmokeliui, kad paragautu, ka mes taip megom jo amziuj :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital