Ukrainietiški Riestainiai „Kalita“

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Ukrainietiški Riestainiai „Kalita“
Ukrainietiški Riestainiai „Kalita“
Ukrainietiški Riestainiai „Kalita“
Ukrainietiški Riestainiai „Kalita“
Ukrainietiški Riestainiai „Kalita“
Ukrainietiški Riestainiai „Kalita“
Ukrainietiški Riestainiai „Kalita“
Ukrainietiški Riestainiai „Kalita“
Ukrainietiški Riestainiai „Kalita“
Autorius apie receptą: Aš pasirinkau kepti ukrainietiškus riestainius Kalita, kurie kepami gruodžio 13 dieną per Šventojo Andrėjaus šventę. Tradiciškai kepamas didelis riestainis, o aš kepiau Aš pasirinkau kepti ukrainietiškus riestainius Kalita, kurie kepami gruodžio 13 dieną per Šventojo Andrėjaus šventę. Tradiciškai kepamas didelis riestainis, o aš kepiau mažesnius, kad galėčiau kuo daugiau jų parduoti mugėje. Šventojo Andrėjaus dieną skelbiama: „Melskimės laimei, kepkime Kalitą ir nesipykime.“ Būtent šie perskaityti žodžiai supanavo, kodėl pasirinkau juos kepti. Manau Malda laimei ir skatinimas nesipykti, dabar kaip tik. Tikėkime, aukokime! Recepto šaltinis Klopotenko.com. (...daugiau) Skonio burtai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų vandens (šilto)
3 šaukštai aliejaus
120 gramų aguonų
80 gramų cukraus
5 šaukštai medaus (3 į tešlą, 2 apšlakstymui)
1 sauja graikinių riešutų (smulkintų)
1 sauja džiovintų spanguolių (arba razinų)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
1 sauja graikinių riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Pilame šiltą vandenį ir aliejų. Gerai išminkome.
2.
Aguonas sumaišome su cukrumi.
3.
Į tešlą suberiame aguonų mišinį, gerai išminkome. Dedame medų, riešutus, spanguoles - vėl gerai išminkome.
4.
Užklojame dubenį su tešla rankšluosčiu ir paliekame 20 min pastovėti.
5.
Formuojame riestainius - papuošiame riešutais ir apšlakstome medumi.
6.
Riestainius kepame iki 180 laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje apie 25-30 min. (iki bus gražiai auksiniai).
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital