Autorius apie receptą:
Na gal ne visai tokie patys, kaip vaikystėj valgėm, nes šie minkštesni. Norėjau savo vaikams priminti, kokius skanumynus valgėme mes tėvai, kai buvome tokie, kaip jie... Receptas
Na gal ne visai tokie patys, kaip vaikystėj valgėm, nes šie minkštesni. Norėjau savo vaikams priminti, kokius skanumynus valgėme mes tėvai, kai buvome tokie, kaip jie... Receptas labai paprastas ir galbūt daugeliui žinomas, tačiau gal yra nors vienas žmogus, kuriam šie riestainiai bus naujiena ir jaučiu pareigą parašyti receptą.
(...daugiau)(...mažiau)
Odeta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
750 gramų
miltų
250 gramų
sviesto
250 gramų
cukraus
2 vienetai
kiaušinių
1 šaukštelis
vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio
kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šaltą sviestą sutarkuokite, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Suberkite į sviesto masę miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Minkykite tešlą.Ji neturėtu būti lipni. Jei lipni, įberkite miltų.
2.
Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi.Iš tešlos atgnybus nedidelį gabaliuką iškočiokite piršto storio volelį ir suformuokite riestainį. Apiberkite cukrumi viršų. Riestainius dėkite į kepimo skardą.
3.
Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.