Ravioliai su mėsa

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Ravioliai su mėsa
Ravioliai su mėsa
Ravioliai su mėsa
Autorius apie receptą: Raviolius namuose paruošti nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti, o skonis nepalieka abejingų. Skanu ir sotu. Raviolius namuose paruošti nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti, o skonis nepalieka abejingų. Skanu ir sotu. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų
90 gramų vandens
1 vienetas kiaušinių
10 gramų salyklo (nebūtina)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
1.5 litro vandens
400 gramų antienų šlaunelių (arba vištos šlaunelių)
70 gramų svogūnų
70 gramų morkų
2 gramai rozmarino
2 gramai česnako
1 šlakelis aliejaus (arba sviesto)
pagal poreikį žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinio trynys sumaišomas su žiupsniu druskos. Dedami miltai, vanduo, viskas gerai išmaišoma ir užminkoma elastinga tešla. Ji paliekama pastovėti šaldytuve apie 1 valandą (taip geriau kočiosis).
2.
Svogūnai ir morkos pasmulkinamos ir apkepinamos greitpuodyje ant šiek tiek aliejaus arba sviesto. Dedama anties šlaunelė, žalumynai ir viskas užpilama vandeniu. Verdama greitpuodyje aukštoje temperatūroje apie 30 minučių (arba paprastame puode apie 2 valandas).
3.
Šlaunelės išimamos ir, kol dar šiltos, mėsa atskiriama nuo kaulų. Mėsa smulkiai sukapojama (arba suplėšoma) ir pagal skonį pagardinama druska. Pasmulkinami žalumynai ir sumaišomi su mėsa. Į įdarą įmušamas kiaušinis, išmaišoma.
4.
Likęs sultinys perkošiamas per sietelį ir atsidedamas (jame virsime raviolius).
5.
Tešla iškočiojama. Dedamas įdaras, raviolių kraštai patepami kiaušinio baltymu ir suformuojami virtinukai. Gerai užspaudžiami jų krašteliai. Kad gražiau išvirtų, juos galima palaikyti apie 1 valandą šaldiklyje.
6.
Sultinys pagal skonį pasūdomas, užvirimas ir į jį dedami paruošti ravioliai. Verdami apie 5-7 minutes.
7.
Ravioliai tiekiami su tarkuotu sūriu, žalumynais ir užpylus šiek tiek sultinio.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Prieš patiekiant išvirtus raviolius galima nusausinti ir dar papildomai patroškinti šiame sultinio padaže - taip jie bus dar įdomesnio skonio.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital