Raugintų agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Raugintų agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis
Raugintų agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis
Raugintų agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis
Autorius apie receptą: Labai ilgai nemokėjau virti raugintų agurkų sriubos. Nelabai ją virdavo ir mano mama. O mokyklos valgykloje nekeldavo didelio susižavėjimo. Bet svečiuose pas pusbrolį Eimantą Labai ilgai nemokėjau virti raugintų agurkų sriubos. Nelabai ją virdavo ir mano mama. O mokyklos valgykloje nekeldavo didelio susižavėjimo. Bet svečiuose pas pusbrolį Eimantą pavaišino labai skania raugintų agurkų sriuba. Taigi susikaupiau ir šią sriubą išviriau pati. Tiesa, ne visai tokią, kaip pusbrolis, nes jis verda su vištiena. Mano tiesiog paprasta raugintų agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
5 vienetai bulvių
5 vienetai raugintų agurkų
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai perlinių kruopų
1 skiltelė česnako
1.5 litro vandens
1 pundelis krapų
2 vienetai lauro lapų
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
30 gramų sviesto (kepimui)
pagal poreikį grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Perlines kruopas iš vakaro užpilame šaltu vandeniu ir paliekame brinkti, taip daug greičiau išverda.
2.
Bulves supjaustome kubeliais, morką griežinėliais, svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome.
3.
Į puodą beriame perlines kruopas, bulves, dedame lauro lapus, druską, pipirus, užpilame vandeniu ir užkaičiame sriubą virti.
4.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Suberiame smulkintas morkas, česnaką ir svogūną. Pakepiname, kol daržovės suminkštės. Suverčiame keptuvės turinį į puodą.
5.
Raugintus agurkus supjaustome kubeliais. Sudedame į kitą puodą, užpilame vandeniu, kad apsemtų ir užkaičiame virti. Verdame apie 15 min. Nuo agurkų nupilame skystį. Juos sudedame į sriubą.
6.
Sriuba dar verdame apie 5 min. Ragaujame ar netrūksta skonio. Pagardiname smulkintais krapais ir šaukštu grietinės.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Vytautas.
2024-02-20 09:54
Tai kur mėsutė , tai yra šonkauliukai?Sriuba be mėsos ,ne sriuba tai virintas vanduo. ATSAKYTI
Gelele
2020-02-04 23:04
Aš agurkų atskyrai neverdu-dedu kartu.O jei neturiu mėsos sultinio,tai dedu 2 kubelius daržovių sultinio ,,Magi,, ATSAKYTI
Sriubinis
2020-01-29 23:08
o tai sultinys kur? ar tai tik virintą vandenį su agurkais valgote? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital