Raugintos agurkų juostos žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Raugintos agurkų juostos žiemai
Raugintos agurkų juostos žiemai
Raugintos agurkų juostos žiemai
Autorius apie receptą: iandien be ilgų įžangų, mat labai karšta… Tokios dienos mano virtuvėje skiriamos konservavimui, ypač, jei kažkas už tave surenka agurkus šiltnamy, kuriame turbūt +60 C. iandien be ilgų įžangų, mat labai karšta… Tokios dienos mano virtuvėje skiriamos konservavimui, ypač, jei kažkas už tave surenka agurkus šiltnamy, kuriame turbūt +60 C. Ačiū vyrui – didvyriui, man tai mirtina temperatūra… Nenuostabu, kad šiltnamis pilnas peraugusių agurkų, bet kaip visad – verčiam negatyvą pozityvu :) Lupu juos, ketvirčiuoju, išpjaunu sėklas ir gautas juostas raugiu. Gamybos receptas jau tapęs klasika, kadaise mano aprašytas čia su nepjaustytais agurkais, puikus daugeliu aspektų, gaminant ir žiemą ragaujant suprasite kodėl. Naujiena tik mano sumanytas būdas suvartoti peraugusius agurkus. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį agurkų
1 litras vandens (apie 40 C)
3 šaukštai druskos (apie 75 g)
1 sauja vyšnių lapų
1 sauja serbentų lapų
4 skiltelės česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Taigi, kai tik agurkų plantacijose atsiranda storapilvių agurkų, juos nulupu, pjaunu į keturias dalis ir išimu sėklas, pjaustau apie 2 cm juostomis, kurias sudedu į gilesnį indą.
2.
Toliau skaičiuoju sekančiai: 1 l šilto vandens (apie 40 C), 3 v. š. be kaupo rupios druskos (apie 75 g), 3 – 4 skiltelės česnako, sauja vyšnių ir juodųjų serbentų lapų mikso.
3.
Pilu litrą vandens, dedu druską, vėl vandenį, vėl druską. Ir taip tol, kol juostos jau panyra skystyje. Tuomet įpjaustau česnakus, sudedu delnuose pagniaužytus lapus, ranka gerai maišau, kol nebesijaučia druskos kristalų. Juostas pridengiu lėkšte (svorio nereikia) ir palieku 2 – 3 dienoms rūgti. Kasdien bent porą kartų nuimu lėkštę ir ranka ar mediniu šaukštu gerai pamaišau.
4.
Praėjus pirminio rūgimo laikui, juostas traukiu iš skysčio, perplaunu po šalto vandens srove ir palieku koštuve. Skystį, kuriame rūgo agurkai, pilu lauk.
5.
Užsukamus 1 l ar 0,7 l talpos stiklainius išplaunu ir iškaitinu orkaitėje 70 C temperatūroje (vėjelio režimu). Dangtelius visad naudoju tik naujus, todėl juos tik perplaunu karštu vandeniu.
6.
Juostas talpiai dedu į stiklainius, labai stipriai spausti neverta. Kelias dienas rūgusios juostos tampa lanksčios, todėl jų į stiklainius telpa žymiai daugiau, nei žalių agurkų. Kiekvieną stiklainį sklidinai užpilu šaltu vandeniu, užsuku dangtelius ir iškart nešu į rūsį. Šaltoje aplinkoje sustoja rūgimo procesas, todėl juostos ir žiemą yra šviežiai raugto agurko skonio.
7.
Puikus užkandis ar garnyras, o iš juostų gaminta agurkinė sriuba nustebins kitokiu, gaiviu, skoniu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital