Autorius apie receptą:
Originalus, mažai praktikuotas ir visiškai negirdėtas Lietuvoj receptas. Gaminu juos tada, kai rūkai jau grąsina pakirsti pomidorus, tuomet skinu žalius vaisius ir iš jų gaminu
Originalus, mažai praktikuotas ir visiškai negirdėtas Lietuvoj receptas. Gaminu juos tada, kai rūkai jau grąsina pakirsti pomidorus, tuomet skinu žalius vaisius ir iš jų gaminu daug gardumynu. Šiuo būdu pomidorų gaminu nedaug, kaip sakau “kartą metuose“. Išraugiam, suvalgom ir laukiam kitų metų. Esu bandžiusi išrūgusius kimšti į stiklainius ir laikyti per žiemą, deja, po mėnesio jie jau nebebuvo tinkami valgyti…
(...daugiau)(...mažiau)Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
9 vienetai
žalių pomidorų
3 šaukšteliai
jūros druskos
1 saujelė
baziliko
1 saujelė
peletrūno
1 saujelė
garbanotų petražolių
šiek tiek
česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Žalius pomidorus įpjaunu dviem pjūviais per pusę ir dar per pusę, ne iki galo, paliekant bent 2-3mm iki apačios ir tarpus įtrinu stambia jūros druska. Kiekis priklauso nuo to, kokį sūrumą mėgstate, aukso viduriukui vienam vidutiniam pomidorui imu apie 1/3 a. š. druskos.
2.
Dideliam inde sumaišau (vienodom proporcijom) smulkiai sukapotus bazilikus (raudonus ir žalius), peletrūnus, garbanotas petražoles ir labai smulkiai kapotus česnakus (vėlgi, skonio reikalas kiek). Mišinį kemšu į įpjautas vietas ir pomidorus pjūviu aukštyn dedu į puodą.
3.
Pomidorus pridengiu medine lentele ir paslegiu. Po 10 dienų jau galima ragauti nuostabiųjų pomidorų.
4.
Patarimas: Nepilkite vandens, kad ir kaip norėtųsi, užteks pomidorų sulčių, nedėkite jokių kitų žolių – krapų ar gelsvių ar pan.