Rauginti žali pomidorai pagal gruzinišką receptą

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Rauginti žali pomidorai pagal gruzinišką receptą
Autorius apie receptą: Originalus, mažai praktikuotas ir visiškai negirdėtas Lietuvoj receptas. Gaminu juos tada, kai rūkai jau grąsina pakirsti pomidorus, tuomet skinu žalius vaisius ir iš jų gaminu Originalus, mažai praktikuotas ir visiškai negirdėtas Lietuvoj receptas. Gaminu juos tada, kai rūkai jau grąsina pakirsti pomidorus, tuomet skinu žalius vaisius ir iš jų gaminu daug gardumynu. Šiuo būdu pomidorų gaminu nedaug, kaip sakau “kartą metuose“. Išraugiam, suvalgom ir laukiam kitų metų. Esu bandžiusi išrūgusius kimšti į stiklainius ir laikyti per žiemą, deja, po mėnesio jie jau nebebuvo tinkami valgyti… (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
9 vienetai žalių pomidorų
3 šaukšteliai jūros druskos
1 saujelė baziliko
1 saujelė peletrūno
1 saujelė garbanotų petražolių
šiek tiek česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Žalius pomidorus įpjaunu dviem pjūviais per pusę ir dar per pusę, ne iki galo, paliekant bent 2-3mm iki apačios ir tarpus įtrinu stambia jūros druska. Kiekis priklauso nuo to, kokį sūrumą mėgstate, aukso viduriukui vienam vidutiniam pomidorui imu apie 1/3 a. š. druskos.
2.
Dideliam inde sumaišau (vienodom proporcijom) smulkiai sukapotus bazilikus (raudonus ir žalius), peletrūnus, garbanotas petražoles ir labai smulkiai kapotus česnakus (vėlgi, skonio reikalas kiek). Mišinį kemšu į įpjautas vietas ir pomidorus pjūviu aukštyn dedu į puodą.
3.
Pomidorus pridengiu medine lentele ir paslegiu. Po 10 dienų jau galima ragauti nuostabiųjų pomidorų.
4.
Patarimas: Nepilkite vandens, kad ir kaip norėtųsi, užteks pomidorų sulčių, nedėkite jokių kitų žolių – krapų ar gelsvių ar pan.
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (2)
Birute
2018-09-16 20:16
Man nepavyko :( Neišsiskyrė reikiamas kiekis sulčių. ATSAKYTI
Vita
2018-10-14 20:59
Aš ir bandau, bet sulčių nėra.
Gal reikia nedėti į šaldytuvą? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital