Natūraliai fermentuoti vynuogių lapai žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Fermentuoti rauginti vynuogių lapai žiemai
Fermentuoti rauginti vynuogių lapai žiemai
Fermentuoti rauginti vynuogių lapai žiemai
Autorius apie receptą: Šiuo metu medituoju karpydama vynuogių lapus, ypač naujų, rūšinių, kuriomis užsodinome vieną šiltnamių, kuriame dėl pušų kaimynystės niekad neaugdavo agurkai ir Šiuo metu medituoju karpydama vynuogių lapus, ypač naujų, rūšinių, kuriomis užsodinome vieną šiltnamių, kuriame dėl pušų kaimynystės niekad neaugdavo agurkai ir pomidorai, ką jau jie – net salotos. O vynuogėms pušyno draugija nė motais, todėl laukiam uogų, o dabar atidengiam kekes, nupjaunant nereikalingus lapus, kurie išties yra labai reikalingi. Visų pirma - dolmai. Be galo mėgstame šį užkandį, receptą rasite čia.

Kadaise marinuodavau agurkus, susuktus į vynuogių lapus, dar vadinamus “vystykluose“, tačiau marinavimas su actu lieka antram ar net trečiam plane, linkstame prie fermentacijos. Ir dėl skoninių savybių, ir dėl mažesnio konservantų kiekio, ir dėl medikų giriamų savybių sveikatai. Todėl ir jums siūlau pasiruošti vynuogių lapų žiemai fermentuojant.
(...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį vynuogių lapų
1 litras vandens
1 šaukštas druskos (rupios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Viena svarbiausių vynuogių lapų paruošimo taisyklė – lapai pirmiausiai turi būti nuplikyti verdančiu vandeniu ar blanširuoti kunkuliuojančiame vandenyje apie 1 minutę. Tuomet net kelis kartus sumažėja jų tūris ir taip labai talpiai galima sudėti juos į stiklainius. Taigi surinktą kiekį lapų išdėlioju kriauklėje ir plikau virduly užvirintu vandeniu.
2.
Skysčio fermentacijai dažniausiai reikia labai nedaug, pasiruošiu 1 l vandens, 1 v. š. rupios druskos. Jokių papildomų prieskonių nereikia.
3.
Vandenį pašildau, beriu druską ir maišau, kol ištirpsta. Lapus sudedu į stiklainius ir užpilu sūrymu. Kelias dienas stiklainius laikau neuždengtus, vėliau užsuku dangtelius ir nešu į vėsią vietą. Galima laikyti ir šaldytuve.
4.
Į lapus žiemą vynioju tradicinius dolmos (receptą rasite čia) įdarus. Bet atradau dar įdomesnių variantų: Virti ryžiai su krevetėmis - šaltas, labai greitai paruošiamas užkandis, Morkų ir paprikų šiaudeliai - verdu garuose, tiekiu kaip garnyrą ar užkandį. Ir pats skaniausias - orkaitėje kepamą žuvį įvynioju į fermentuotus lapus, na itin gardus atradimas.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital