Rauginti pekino kopūstai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Rauginti pekino kopūstai
Rauginti pekino kopūstai
Rauginti pekino kopūstai
Autorius apie receptą: Labai mėgstame raugintas daržoves – kopūstus, agurkus, pomidorus, moliūgus. Bet kai pernai į stiklainius grūdau kinietišką kopūstą, kaimynė sukiojo pirštą prie Labai mėgstame raugintas daržoves – kopūstus, agurkus, pomidorus, moliūgus. Bet kai pernai į stiklainius grūdau kinietišką kopūstą, kaimynė sukiojo pirštą prie smilkinio. Po mėnesio ta pati kaimynė lapnojo jau išrūgusius ir tuo pačiu pirštu rodė į stiklainį ir sakė “dar“. Dabar, aptikusi kinietiškų kopūstų gera kaina, visada nusiperku ir užraugiu 2-3 stiklainius. Skonis iš tiesų nustebins, jis neprimena tradicinių raugintų kopūstų, tai labiau rytietiškas skonis, sakyčiau. Valgome juos su viskuo, kam tinka raugintų daržovių garnyras, tik, deja, bandyta virti sriuba buvo ne itin vykusi… Labai smagu, kad netgi neturintys savo daržo gėrybių ar prieskonių viską gali nusipirkti prekybcentryje ir pasigaminti tikrai originalaus patiekalo. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo kininių kopūstų
1 šaukštas druskos (su kaupu)
1 šaukštas prieskonių konservavimui
6 skiltelės česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Naudojama tik baltoji kopūsto dalis, 2 litriniams stiklainiams reikės apie 1,5 kg kiniško kopūsto. Nupjaunu žaliąją dalį, ją sunaudoju salotoms. Tuomet atskiriu lapus, nupjaustau šoninius lapelius taip, kad liktų tik balta dalis. Supjaustau kvadratais.
2.
Stiklainius gerai išplaunu karštu vandeniu (rauginant stiklainių kaitinti nereikia), į kiekvieną beriu 1 v. š .rupios druskos (su kaupu), 1 v. š. prieskonių konservavimui mišinio (arba 2 lauro lapus, krapų kotų, 4-5 juodųjų pipirų grūdelius, kalendros sėklų), 5 - 6 labai plonai supjaustytas česnako skilteles.
3.
Užverdu virdulį su vandeniu ir kriauklėje nuplikau plastikinius dangtelius. Vis paspaudžiant, sudedu kopūstą, stiklainius iki pat viršaus užpilu kuo šaltesniu vandeniu (tinka ir iš čiaupo), dengiu dangtelius ir palieku kambario temperatūroje 4-6 dienoms. Tuomet jau ragaujame. Stiklainius laikau rūsy arba vėsesnėje namų dalyje.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital