Rauginti kopūstai su apelsinais ir citrinomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Rauginti kopūstai su apelsinais ir citrinomis
Rauginti kopūstai su apelsinais ir citrinomis
Autorius apie receptą: Jei pabodo klasikiniai rauginti kopūstai ir norite juos reanimuoti, šis receptas yra būtent tai. Susluoksniavę turimus raugintus kopūstus su citrusiniais vaisiais, išgausite Jei pabodo klasikiniai rauginti kopūstai ir norite juos reanimuoti, šis receptas yra būtent tai. Susluoksniavę turimus raugintus kopūstus su citrusiniais vaisiais, išgausite naują, tikrai puikų skonį. Tokie kopūstai bus ne tik puikus garnyras, bet ir gali suteikti naujų spalvų pamėgtiems patiekalams. Pavyzdžiui, kepamą paukštį, ypač antį, uždėjus ant tokių kopūstų, namai bus pilni nuostabaus aromato. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį raugintų kopūstų (kiek tilps į stiklainį)
šiek tiek apelsinų
šiek tiek citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Gamyba labai paprasta. Pirmiausia paisrenkame patogią tarą - tai gali būti pusės litro stiklainis, ar litro talpos, tas visiškai nesvarbu. Šiame video recepte aš sluoksniavau į puslitrinį stiklainį.
2.
Apelsiną ir citriną labai švariai nuplauname ir 15-20 min palaikome sodos tirpale (1 šaukštas sodos 1 litrui vandens), kad pašalintume nešvarumus, tada nuskalaujame. Supjaustome griežinėliais. Vaisių kiekį rinkitės pagal skonį. Pusės litro stiklainiui man pakanka 3 riekelių citrinos ir 3-4 riekelių apelsinų. Citrinų reikėtų nepadauginti, nes jos rūgščios, o apelsinų galima dėti ir daugiau.
3.
Dedame pirmą sluoksnį raugintų kopūstų, ant jų - griežinėlį citrinos ir vėl kopūstų. Šiek tiek pagrūdame, kad būtų talpiau ir kad skirtųsi sultys. Tada dedame griežinėlį apelsino, vėl kopūstų ir šiek tiek pagrūdame.
4.
Ir taip "trombuojame", kol užpildome visą stiklainį. Paskutinis sluoksnis turėtų būti kopūstų. Labai svarbu, kad kopūstai būtų gerai suspausti ir viršuje būtų sultys.
5.
Stiklainį pridengiame dangteliu (sandariai neužsukame, kad galėtų patekti oras), paliekame pastovėti bent 12 valandų (iki 24 valandų) šiltesnėje namų vietoje, kad skoniai susijungtų.
6.
Tada dedame į šaldytuvą ir ten jau galime laikyti mėnesį ar daugiau.
Patarimai:
Žievelės. Man patinka kopūstus sluoksniuoti su neluptais vaisiais, nes žievelės suteikia subtilaus skonio, bet jei nemėgstate jų duodamos lengvo karstelėjimo natos, apelsinus ir citrinas galite nulupti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital