Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
5 kilogramai
kopūstų
0.5 kilogramo
morkų
100 gramų
druskos
100 gramų
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kopūstus pjaustyti peiliu, morkas sutarkuoti ir viską gerai sumaišyti su druska ir cukrumi.
2.
Dedame į kibirą arba statinaitę po truputėlį masės ir grūdame grūstuve, kad kuo daugiau skystimo atsirastų. Ir taip vis dėti papildomai masės ir vėl grūsti.
3.
Statinės arba kibiro viršus pridengiamas marle, mediniu dangteliu ir paslegiamas akmeniu. Sultys turi apsemti dangtelius. Taip pat iki pat viršaus indo nepripildyti, nes rūgimo metu kopūstai pakyla.
4.
6 dienas kopūstai laikomi virtuvėje, po to reikia subadyti medine lazdele, kad geriau dujos pasišalintų. Ir vėl gerai suspaudžiama ir paslegiama. Nešame į šaltesnę patalpą, tarkime, rūsį. Praėjus 20 dienų po užraugimo, kopūstus galima ragauti. Skanaus :)