Rauginti burokėliai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Rauginti burokėliai
Rauginti burokėliai
Rauginti burokėliai
Rauginti burokėliai
Autorius apie receptą: Klausiate, kur naudoti raugtus burokėlius? Gaminkite su jais mišraines, užkandžius, virkite sriubas. Klausiate, kur naudoti raugtus burokėlius? Gaminkite su jais mišraines, užkandžius, virkite sriubas. Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
pagal poreikį burokėlių (nevirtų)
5 riekės juodos duonos
5 skiltelės česnako
1 šaukštelis garstyčių miltelių
1 vienetas krapų žiedynų
1 litras vandens (sūrymui, šalto)
1 šaukštas druskos (sūrymui, su kaupu)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nevirtus burokėlius nulupame, nuplauname ir supjaustome griežinėliais. Aš pajausčiau nelabai storais, apie 3 cm storio.
2.
Česnaką nulupame ir skilteles supjaustome taip pat griežinėliais.
3.
Į indo dugną dedame duoną, ant viršaus dėliojame burokėlių griežinėlius, į tarpus įmesdami česnako. Ant viršaus dedame krapo žiedyną.
4.
Sūrymui į šaltą vandenį beriame druską, išmaišome.
5.
Sūrymu užpilame burokėlius. Viršų pabarstome garstyčių milteliais, kad taip nepelytų paviršius. Uždengiame marlės skepetaite ir padedame virtuvėje, šiltoje vietoje.
6.
Pasijaučia malonus rūgimo kvapas, burokėlius galima ragauti. Man išrūgo maždaug per savaitę. Jeigu namuose labai šilta, gali išrūgti ir greičiau. Kai burokėliai išrūgsta, reikia pernešti į vėsesnę vietą.
Patarimai:
Burokėlius raugiau į 5 l kibiriuką, bet galite raugti ir į stiklainius.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital