Raugintais kopūstais kimšta antis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Raugintais kopūstais kimšta antis
Raugintais kopūstais kimšta antis
Raugintais kopūstais kimšta antis
Autorius apie receptą: Keli metai iš eilės kepu antį, įdarytą raugintais kopūstais ir ji mums niekad neatsibosta, nes pasakiškai skani. Kalėdoms jos neiškepiau, bet Naujus pasitinkame su ja. Kvepia Keli metai iš eilės kepu antį, įdarytą raugintais kopūstais ir ji mums niekad neatsibosta, nes pasakiškai skani. Kalėdoms jos neiškepiau, bet Naujus pasitinkame su ja. Kvepia visi namai jaukumu, skaniu ir šiltu maistu. Tikiuosi, taip bus visus metus. Labai gerai atsimenu, kad su šiuo receptu išdrįsau iškepti cielą antį, o ne pjaustyti ją mažais gabalėliais. Dabar kepu tik taip. Nes iš tiesų nėra labai sunku, tik reikia išdrįsti. Recepto šaltinis: Ritos receptai. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 kilogramai anties
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
3 skiltelės česnako
1 žiupsnelis pipirų
1 žiupsnelis maltų lauro lapų
1 žiupsnelis kmynų
pagal skonį druskos
Įdarui:
600 gramų raugintų kopūstų
2 stiklinės vandens
150 gramų rūkytų lašinių (ar šoninės)
1 šaukštas rudojo cukraus
Garnyrui:
8 vienetai bulvių
pagal skonį rozmarino
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Antį nuplauname. Prieskonius ir smulkintą česnaką sumaišome su aliejumi. Šiuo mišiniu ištepame antį. Paliekame šaltai. Aš laikiau 2 paras.
2.
Įdarui lašinukus supjaustome ir pakepiname, kol gražiai apskrus. Sudedame kopūstus, užpilame vandeniu ir patroškiname apie 20 min. pabarstome ruduoju cukrumi. Įdaras jau paruoštas. Juo įdarome antį.
3.
Antį įdėjau į kepimo rankovę ir pašoviau į iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę 30 min. vėliau kaitrą dar sumažinau iki 160 C laipsnių ir kepiau 2 val. (1 val – 1 kg anties).
4.
Garnyrui 15 minučių apviriau bulves. Likus 45 min iki anties kepimo pabaigos sudėjau bulves į orkaitę. Tada pabarsčiau druska, rozmarinu ir aptepiau anties riebaliukais. Antis iškepa sultinga ir labai skani. Taip ruošta antis mūsų šeimos mėgstamiausia.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Reda
2022-04-06 12:55
O kaip Jūs aptepėt bulves anties riebaliukais? Tai prakirpote rankovę,kurioje antis kepė? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital