Raikoma silkė pataluose su želatina

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Silkė pataluose su želatina
Autorius apie receptą: Silkės mėgėjams gerai žinomas receptas, kurį pabandžiau padaryti su želatina. Labai patiko, nes gražiai atsipjovė ir buvo patogu įsidėti gabalėli į lėkštutę. Na ir Silkės mėgėjams gerai žinomas receptas, kurį pabandžiau padaryti su želatina. Labai patiko, nes gražiai atsipjovė ir buvo patogu įsidėti gabalėli į lėkštutę. Na ir žinoma labai skanu! (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
350 gramų majonezo
300 gramų burokėlių (virtų)
300 gramų bulvių (virtų)
300 gramų morkų (virtų)
220 gramų silkių filė
100 mililitrų vandens (želatinai išbrinkinti)
50 gramų rausvųjų svogūnų
20 gramų želatinos
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Marinatui:
100 mililitrų vandens
2 šaukštai obuolių acto
1 šaukštas cukraus
Papuošimui:
šiek tiek kiaušinių (virtų)
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 minučių, kad išbrinktų. Ištirpinkite karšto vandens vonelėje ir palikite atvėsti.
2.
Svogūną smulkiai supjaustykite, įpilkite vandens, obuolių acto, įberkite cukraus ir viską gerai išmaišykite, palikite 20 minučių, kad pasimarinuotų. Vėliau marinatą nupilkite ir svogūnus gerai nuspauskite rankomis, kad neliktų skysčio.
3.
Į atskirus tris dubenėlius, burokine tarka, sutarkuokite bulves, morkas, burokėlius ir kiekvieną pagardinkite druska ir pipirais.
4.
Silkę supjaustykite nedideliais gabaliukais. Ant silkės sudėkite svogūnus.
5.
Pasiruoškite formą, į kurią sluoksniuosite ingredientus, ją išklokite maistine plėvele.
6.
Ištirpintą ir atvėsusią želatiną sumaišykite su majonezu. "Dirbti" reikia greitai, nes majonezas gali sustingti, jei taip atsitiks, majonezą su indu pastatykite į karstą vandenį.
7.
Į burokėlius dėkite 4 šaukštus majonezo ir išmaišykite, sudėkite į formą. Į bulves dėkite 4 šaukštus majonezo ir išmaišykite, ir pusę bulvių sudėkite į formą, o kitą dalį atidėkite. Į silkę su svogūnais dėkite 4 šaukštus majonezo ir išmaišykite, sudėkite į formą, tada dėkite likusias bulves. Į morkas dėkite 4 šaukštus majonezo ir išmaišykite, sudėkite į formą.
8.
Formą uždenkite dangčiu arba maistine plėvele ir pastatykite į šaldytuvą stingti mažiausiai 4 valandoms, o geriausiai per naktį. Kai sustings, papuošti tarkuotu kiaušiniu ir žalumynais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital