Rafaelo tortas

AUTORIUS:
Rūta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Rafaelo tortas
Autorius apie receptą: Visada mėgau Rafaelo saldainius. Galvoju reikia pamėginti pasigaminti! Gaminau pagal internete... Visada mėgau Rafaelo saldainius. Galvoju reikia pamėginti pasigaminti! Gaminau pagal internete rastą receptą, bet receptą ir kremą keičiau pagal savo skonį! (...daugiau) Rūta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
230 gramų cukraus
230 gramų miltų
65 gramai aliejaus
20 gramų kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
385 gramai kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų sviesto (minkšto)
50 gramų kokoso drožlių
šiek tiek cukraus pudros
Sulaistymui:
200 mililitrų vandens
1 vienetas citrinos žievelės
6 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukšteliai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile, kol masė taps puri, šviesi ir tris kart padidės, tai užtruks apie 5 - 7 minutes. Plakant, plona srovele supilkite aliejų, paplakite dar apie minutę, kad masės susijungtų. Dalimis suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais. Atsargiai išmaišykite, kad neliktų miltų grumulėlių (tik neplakite elektriniu plaktuvu).
2.
Masę supilkite į kepimo formą (dugną išklokite kepimo popieriumi) ir kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Maniškiai biskvitai kepė keliomis minutėmis trumpiau. Atvėsintą biskvitą supjaustykite į 3 dalis.
3.
Kremui maskarponę paplakite kartu su norimu kiekiu cukraus pudros dėl saldesnio skonio. Jei norite, galite dėti dar grietinėlės standiklio, priklauso ar nėra masė per skysta, ir viska dėkite į šaldytuvą.
4.
Kondensuotą pieną išplakite su sviestu iki purumo, kol masė pašviesės. Supilkite kokosų drožles, permaišykite ir kremą padėkite į šaldytuvą. Kai abu kremai atvės, išimkite iš šaldytuvo ir sujunkite abu kremus. Į maskarponės masę dėkite kondensuoto pieno ir sviesto masę. Viską išmaišykite.
5.
Torto sulaistymui vandenyje ištirpinkite cukrų, įspauskite citrinos sultis, bei nutarkuokite citrinos žievelę.
6.
Ant tortinės, kur stovės tortas, dėjau biskvito vieną lakštą, tuomet jį sulaisčiau sirupu, tepiau kremą, vėl dėjau biskvito lakštą ir vėl pyliau sirupo, tada kremo ir vėl lakštą, vėl sirupo ir gražiai sutepiau viršų kremu. Tuomet tortą apipavidaliname pagal fantaziją - aš tai ant torto pribarsčiau daug kokoso drožlių, galima baltų ar spalvotų :) Galima išsikepti daugiau biskvitų ir jų trupiniais dekoruoti tortą, priklauso nuo kiekvieno žmogaus fantazijos :) taip pat galima dėti ir cukrinę masę ant viršaus.
AUTORIUS: Rūta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital