Rabarbarų pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Rabarbarų pyragas
Autorius apie receptą: Pyragas rabarbarų sezonui. Pyragas rabarbarų sezonui. Daiva, Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
150 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
50 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių trynių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
250 gramų rabarbarų
200 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo
2 vienetai kiaušinių
70 gramų cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio citrinos žievelės (tarkuotos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai sviestą ir cukrų maišytuvu lengvai išplakti. Plakti tik tiek, kad cukrus įsimaišytų į sviestą. Dėti kiaušinio trynį ir keletą sekundžių paplakti. Suberti miltus, druską. Svarbu (!), neperminkyti tešlos, maišyti ir minkyti tik tiek, kad susiformuotų vientisa sviestinė tešla. Jeigu maišant atrodo, kad tešla per sausa, galima įpilti šlakelį šalto vandens.
2.
Tešlą iškočioti. Patogiausia tai daryti tarp dviejų kepimo popieriaus lapų. Dėti į tartos kepimo formą. Rankomis paformuoti, tolygiai paskirstyti tešlą. Dėti į šaldytuvą, kol bus ruošiamas įdaras. Naudoju tartos formą išimamu dugnu. Kitaip pyragą būtų itin sunku išimti. Jeigu neturite tartos formos, manau tiktų torto kepimo forma atsegamais kraštais, tik reiktų pasistengti suformuoti kuo vienodesnį, maždaug 1,5 cm aukščio kraštą.
3.
Įdarui rabarbarus supjaustyti juostelėmis arba nedideliais gabalėliais.
4.
Kiaušinius, grietinėlę, cukrų, vanilinį cukrų, citrinos žievelė sumaišyti.
5.
Rabarbarus sudėti ant tešlos. Ant jų pilti grietinėlės masę. Nepilti iki pat tešlos viršaus, palikti keletą milimetrų.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 min.
Patarimai:
Kepimo forma 22-23 cm skersmens.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital