Rabarbarų pyragas su migdolais

AUTORIUS:
Saulė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Porcijų skaičius: 8
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Rabarbarų pyragas su migdolais
Rabarbarų pyragas su migdolais
Rabarbarų pyragas su migdolais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
230 gramų miltų (apytikriai)
250 gramų jogurto, natūralaus (arba kefyro)
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Viršui:
2 vienetai rabarbarų
40 gramų migdolų drožlių (arba smulkintų migdolų)
2 šaukštai cukraus
Užpilui:
70 mililitrų grietinėlės (arba grietinės)
20 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Nuskutame viršutinį rabarbarų stiebų sluoksnį, supjaustome rabarbarus 1 cm storio griežinėliais ir sumaišome su šaukštu cukraus.
2.
Suplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios, baltos masės. Supilame, jogurtą, miltus, kepimo miltelius ir viską išmaišome. Masė turi gautis riebios grietinės tirštumo. Jeigu būtų skystesnė, įdėkite dar šiek tiek miltų, o jeigu tirštesnė - įdėkite šiek tiek jogurto. Supilame tešlą į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi iškotą kepimo formą (naudojau apvalią 24 cm skersmens), o ant viršaus uždedame rabarbarų gabaliukus.
3.
Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min.
4.
Migdolų drožles sumaišome su šaukštu cukraus. Likus daugmaž 10 minučių iki pyrago kepimo pabaigos (kai jis bus jau lengvai rustelėjęs, bet dar nebaigęs kepti), jį apibarstome migdolais ir kišame atgal į orkaitę iki iškeps.
5.
Grietinėlę ir sviestą drauge pakaitiname (bet neužviriname). Viską tolygiai supilame ant iškepusio pyrago ir leidžiame susigerti.
6.
Skanauti šį pyragą gardu tiek karštą (ypač su šaukštu ledų šalia), tiek atvėsusį.
AUTORIUS: Saulė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Gintare
2018-06-19 20:33
Norejau padekoti uz nuostabu rabarbaru pyrago recepta . Kepiau vakar ir gavosi tiesiog nuostabus ,labai lengva pagaminti ,nedaug ingridiantu.Nuo siol sis pyragas bus kepamas musu seimoje labai labai daznai .Didelis jums Aciu. ATSAKYTI
Asta
2018-05-21 14:25
Skanu, toks idomesnis rabarbaru pyragas, uzpilas ji labai paskanina, rekomenduoju jo nepraleisti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital