Pyragėliai su porų uogiene ir mocarela sūriu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Pyragėliai su porų uogiene ir mocarela sūriu
Pyragėliai su porų uogiene ir mocarela sūriu
Autorius apie receptą: Gardūs pyragėliai su gardžiu įdaru ir puikiu padažu. Pyragėliai tiekiami su poro uogiene, kuri sužavės ir maloniai nustebins kiekvieną. Gardūs pyragėliai su gardžiu įdaru ir puikiu padažu. Pyragėliai tiekiami su poro uogiene, kuri sužavės ir maloniai nustebins kiekvieną. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
300 gramų kvietinių miltų
100 gramų vandens
30 gramų alyvuogių aliejaus
3 vienetai gvazdikėlių
1 gramas cinamono
1 gramas kardamono
pagal skonį druskos
Įdarui:
200 gramų poro
200 gramų mocarela sūrio
70 gramų rudojo cukraus
pagal skonį žaliosios citrinos žievelės
pagal skonį žalumynų aliejaus
Padažui:
1 litras augalinio migdolinio gėrimo
100 gramų pastarnoko
100 gramų morkų
50 gramų sviesto
10 gramų prieskoninių žolelių
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai puode užverdamas vanduo su prieskoniais ir druska. Užvirus nuimama nuo kaitros ir atvėsinama iki 50 C laipsnių. Perkošiama per sietelį.
2.
Paruoštu vandeniu užpilami miltai ir supilamas aliejus. Užminkoma tešla, kuri palaikoma šaltai 2 valandas.
3.
Įdarui porai supjaustomi plonais griežinėliais. Puode sudeginamas cukrus, kol išsilydo. Sudedami porai, užpilamas 1 litras vandens ir verdama ant silpnos kaitros, kol sutirštėja. Garinamas padažas apie 20 minučių, tuomet gardinama druska. Verdamas ant silpnos kaitros apie 1 valandą. Išvirusi uogienė atvėsinama.
4.
Įdarui supjaustomas sūris. Nuo citrinos nupjaustoma žievelė ir smulkiai sukapojama. Viskas sumaišoma su žalumynų aliejumi.
5.
Paruoštą tešlą plonai iškočiojame. Išspaudžiamas norimo dydžio apskritimas. Į kiekvieno vidurį dedama porų uogienė ir sūris. Kraštai užlenkiami ir suformuojami pyragėliai.
6.
Puode užverdamas vanduo su druska, dedami paruošti pyragėliai, verdami 2 minutes. Po to išimami, pašlakstomi žalumynų aliejumi, arba kiaušinio tryniu.
7.
Pyragėliai kepami iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
8.
Padažui pastarnokai ir morkos supjaustomi mažais kubeliais. Apkepiname svieste, sudedamos prieskoninės žolelės. Supilamas migdolų pienas. Verdama apie 15 minučių. Sutrinama iki vientisos masės ir perkošiama per sietelį. Pagardinama druska.
9.
Iškepti pyragėliai tiekiami su pastarnokų padažu.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital