Pyragėliai su grybais

AUTORIUS:
Jolanta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 53)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 53)
Pyragėliai su grybais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tikrai labai gardūs pyragėliai. Kai gaminu šiuos pyragiukus Kūčioms, vietoje pieno pilu vandenį, o sviestą keičiu aliejumi. Gaunasi kiek kitokie, bet labai skanūs irgi. Tikrai labai gardūs pyragėliai. Kai gaminu šiuos pyragiukus Kūčioms, vietoje pieno pilu vandenį, o sviestą keičiu aliejumi. Gaunasi kiek kitokie, bet labai skanūs irgi. Jolanta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
500 gramų miltų (apytikriai)
240 mililitrų pieno
70 gramų sviesto
30 gramų šlapių mielių
2 šaukštai cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
500 gramų pievagrybių (arba apvirtų miško grybų)
1 vienetas svogūnų (didesnių)
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mieles ištrinti su cukrumi ir trupučiu šilto pieno bei palikti šiltai apie 10-15 minučių, kad mielės suputotų. Tada suberti į dubenėlį druską, pusę miltų, palaipsniui maišant supilti likusį pašildytą pieną bei ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Viską gerai išmaišyti. Dubenį su tešla pridengti švariu rankšluostėliu ir palikti valandėlę šiltesnėje vietoje, kad mielės aktyvuotųsi ir tešla šiek tiek pakiltų.
2.
Tada tešlą minkyti, palaipsniui suberiant likusius miltus. Miltų gali reikėti ir šiek tiek daugiau ar mažiau, priklausomai nuo miltų rūšies. Gerai išminkyta tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų, bet drauge būti elastinga ir ne per kieta. Paruoštą tešlą 1-2 valandoms palikti šiltoje vietoje pakilti.
3.
Keptuvėje pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną iki suminkštės ir bus gražiai auksinės spalvos. Sudėti pasmulkintus grybus ir troškinti, kol nebeliks skysčio nuo grybų. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
4.
Iš paruoštos mielinės tešlos formuoti pyragėlius, į juos dėti grybų įdarą. Pyragėlių viršų aptepti lengvai paplaktu kiaušiniu ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Palikti pyragėlius apie 15 minučių, kad truputį pakiltų.
5.
Šauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai pyragėliai įgaus rusvą atspalvį, juos reikia traukti iš orkaitės ir gražiai sudėlioti vieną šalia kito plokščioje pintinėje arba ant grotelių.
6.
Pyragėliams atvėsus, juos galima sudėti vieną ant kito.
AUTORIUS: Jolanta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Kamile
2017-12-19 00:49
o koki kieki sausu mieliu galima deti jei slapiu neturiu? ATSAKYTI
Greta
2017-12-19 15:02
Šlapios mielės atitinka maždaug 3-4 kartus sausų mielių kiekio, tad vietoje 30 gr šlapių mielių tiktų dėti apie 7-10 gr sausų ATSAKYTI
Laura
2016-12-23 10:44
Nuostabūs pyragėliai gavosi! ATSAKYTI
Lina
2016-02-23 23:09
Tikrai labai skanus, as dariau su saldytais baravykais ATSAKYTI
Gaiva
2013-01-15 21:24
Labai skanūs pyragiukai :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis