Pyragėliai su grybais

AUTORIUS:
Jolanta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 53)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 53)
Pyragėliai su grybais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tikrai nuostabiai gardūs pyragėliai. Iš šio kiekio jų pagaminsite gana daug, tad jeigu šeima mažesnė, galite daryti ir iš pusės normos. Kai gaminu šiuos pyragiukus Kūčioms, Tikrai nuostabiai gardūs pyragėliai. Iš šio kiekio jų pagaminsite gana daug, tad jeigu šeima mažesnė, galite daryti ir iš pusės normos. Kai gaminu šiuos pyragiukus Kūčioms, vietoje pieno pilu vandenį, o sviestą keičiu aliejumi. Gaunasi kiek kitokie, bet labai skanūs irgi. (...daugiau) Jolanta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
1 kilogramas miltų
500 mililitrų pieno
120 gramų sviesto
60 gramų šlapių mielių
1 šaukštas cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
100 gramų džiovintų baravykų
50 gramų ryžių
1 vienetas svogūnų (didesnių)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mieles ištrinti su šaukštu cukraus ir trupučiu šilto pieno bei palikti šiltai apie 10-15 minučių, kad mielės suputotų. Tada suberti į dubenėlį pusę miltų, žiupsnelį druskos, supilti palaipsniui maišant likusį pašildytą pieną ir ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Viską gerai išmaišyti. Dubenį su tešla pridengti švariu rankšluostėliu ir palikti valandėlę šiltesnėje vietoje, kad mielės aktyvuotųsi ir tešla šiek tiek pakiltų.
2.
Tada tešlą minkyti, palaipsniui suberiant likusius miltus. Gerai išminkyta tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų, bet drauge būti elastinga ir ne per kieta. Paruoštą tešlą 1-2 valandoms palikti šiltoje vietoje pakilti.
3.
Baravykus išmirkyti, išvirti, sumalti mėsmale ir sumaišyti su smulkiai supjaustytais ir pakepintais aliejuje svogūnais.
4.
Atskirai išvirti ryžius, nukošti ir perplauti šaltu vandeniu. Sumaišyti su paruoštais grybais, pagardinti druska, pipirais ir dar kartą apie 10 minučių pakepinti ant trupučio aliejaus, jog skoniai susijungtų.
5.
Iš paruoštos mielinės tešlos formuoti pyragėlius, į juos dėti grybų įdarą. Pyragėlių viršų aptepti lengvai paplaktu kiaušiniu ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Palikti pyragėlius apie 15 minučių, kad truputį pakiltų.
6.
Šauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai pyragėliai įgaus rusvą atspalvį, juos reikia traukti iš orkaitės ir gražiai sudėlioti vieną šalia kito plokščioje pintinėje arba ant grotelių.
7.
Pyragėliams atvėsus, juos galima sudėti vieną ant kito.
AUTORIUS: Jolanta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
irina
2017-12-28 03:04
Nieko qero is tu piraqeliu teslos dauq o idaro labai mazai ir ryziai ten visai netinka ir tesla neskani ATSAKYTI
Janina
2017-12-22 15:36
As tai darau is virtu bulviu, trupucio miltu, trupucio krakmolo - skanu :) ATSAKYTI
Kamile
2017-12-19 00:49
o koki kieki sausu mieliu galima deti jei slapiu neturiu? ATSAKYTI
Greta
2017-12-19 15:02
Šlapios mielės atitinka maždaug 2,5 - 3 kartus sausų mielių kiekio, tad vietoje 60 gr šlapių mielių tiktų dėti apie 20 - 24 gr sausų. ATSAKYTI
Reda
2017-12-16 16:08
Vietoj ryziu as dedu bulviu kose,skanu! ATSAKYTI
Rozalija
2017-12-14 20:33
Ir pusė normos yra daug, jei namuose nėra labai didelių bandelių mėgėjų, 1/4 per akis dviems žmonėms, kad nenusibostų:). ATSAKYTI
Dovile
2016-12-23 14:53
Labai skanus pyrageliai, tik as paprastai darau is puses normos nes seima nera didele :)

O jeigu kas nors naudosite sviezius grybus, o ne dziovintus, tai zinokite kad kieki reikia dauginti is daugmaz 9-10, nes dziovintas grybas yra koncentruotas labai. Ir labai rekomenduoju paieskoti baravyku dziovintu, buna ju parduotuvese. Ne pigus, bet buna ir labai gera skoni pyrageliams duoda. Aciu uz toki skanu recepta! ATSAKYTI
Laura
2016-12-23 10:44
Nuostabūs pyragėliai gavosi! ATSAKYTI
Lina
2016-02-23 23:09
Tikrai labai skanus, tik as dariau ne su baravykais, o su pievagrybiais ir gaminau is puses normos ATSAKYTI
Gaiva
2013-01-15 21:24
Labai skanūs pyragiukai :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis