Pyragėliai su bulvėmis ir vištiena

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 9
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Pyragėliai su bulvėmis ir vištiena
Autorius apie receptą: Turbūt nustebsite perskaitę tešlos sudėtį, bet rekomenduoju išbandyti, nes jie iškepė labai skanūs, o ypač tešla mums labai patiko. Įdaras irgi skanus, bet galima jį keisti Turbūt nustebsite perskaitę tešlos sudėtį, bet rekomenduoju išbandyti, nes jie iškepė labai skanūs, o ypač tešla mums labai patiko. Įdaras irgi skanus, bet galima jį keisti pagal save. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 9
380 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
100 gramų sviesto (ištirpinto)
100 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių (mažo)
1 šaukštas majonezo
1 šaukštas grietinės (tirštos, riebesnės)
1 šaukštelis druskos (nepilno)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis cukraus
Įdarui:
300 gramų vištienos krūtinėlės
150 mililitrų sultinio (apytikriai)
2 vienetai bulvių
1 vienetas svogūnų
1 saujelė žalumynų
1 šaukštas grietinės (apytikriai)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Pabarstymui:
pagal poreikį sūrio (tarkuoto)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenėlyje ištirpinti sviestą.
2.
Į dubenį įmušti kiaušinį, įberti druskos, cukraus, įdėti majonezo, grietinę, supilti pieną, ištirpintą sviestą, gerai išmaišyti. Į dubenį palaipsniui persijoti miltus su kepimo milteliais ir užminkyti tešlą. Sudėti tešlą į maišelį ir padėti į šaldytuvo apatinę lentyną 30 minučių. Jos labai sušaldyti nereikia.
3.
Įdarui nuskusti bulves, jas ir vištienos krūtinėlę supjaustyti mažais gabaliukais. Svogūną kuo smulkiau susmulkinti, bet tarkuoti nereikia. Pasmulkinti žalumynus.
4.
Bulves, vištieną, žalumynus ir svogūną suberti į dubenį, įdėti grietinės. Pabarstyti druska, pipirais ir išmaišyti.
5.
Tešlą padalinti į 9 lygias dalis, iškočioti iš kiekvienos dalies nedidelį paplotėlį. Tešlos storis turėtų būtų maždaug 5 - 6 milimetrai. Per vidurį dėti maždaug 1 šaukštą įdaro, tuomet kraštus į vidų užlenkti, suspausti taip, kad liktų neuždengtas tik pats vidurys.
6.
Kiaušinį įmušti į nedidelį dubenėlį, išplakti. Juo aptepti visus pyragėlius.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 - 50 minutes. Kepant atidarykite orkaitę 2 - 3 kartus ir įpilkite į kiekvieną pyragėlį maždaug po 0.5 - 1 šaukštą sultinio.
8.
Sutarkuokite sūrį, po maždaug 30 minučių kepimo pabarstykite sūrio ant pyragėlių.
9.
Galima valgyti vienus, bet mes valgėme su sultiniu.
Patarimai:
Miltų kiekis priklauso nuo grietinės tirštumo, kiaušinio dydžio. Tešla turi būti minkšta ir nelimpanti prie rankų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital