Pyragas su varške, kumpiu ir morkų lapeliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Pyragas su varške, kumpiu ir morkų lapeliais
Pyragas su varške, kumpiu ir morkų lapeliais
Pyragas su varške, kumpiu ir morkų lapeliais
Pyragas su varške, kumpiu ir morkų lapeliais
Pyragas su varške, kumpiu ir morkų lapeliais
Autorius apie receptą: Morkų lapus dar prieš kelis metus be jokių skrupulų išmesdavau į komposto dėžę, tačiau vieną dieną akį patraukė straipsnis apie morkų lapų gydomąsias savybes. Sudomino Morkų lapus dar prieš kelis metus be jokių skrupulų išmesdavau į komposto dėžę, tačiau vieną dieną akį patraukė straipsnis apie morkų lapų gydomąsias savybes. Sudomino ir paskatino pabandyti, o pabandžius, sustoti jau nebebuvo įmanoma. Žiemą, kai sunaudoju šaldytus lapelius, jų užsiauginu ant palangės iš nupjautų morkų galiukų. O dabar – pats morkų lapų sezonas darže ir turguje. Šviežius lapus dedu daug kur: į salotas, sriubas, žalius kokteilius, jais puošiu sumuštinius ir vieno kąsnio užkandžius. Ir tik neseniai sumaniau jais pagardinti pyrago įdarą. Labai mėgstame šį pyragą vežtis į tolimesnes keliones ar iškylas gamtoje ir visada būna linksma užduoti klausimą pirmąkart ragaujantiems, kokį prieskonį jie jaučia. Dar nebuvo nė vieno atspėjusio, bet sužinoję, morkų lapų niekada neišmeta, naudoja kaip prieskonį ne tik pyragams, bet ir sriuboms ar troškiniams. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos (1 pakelio)
400 gramų varškės 9%
200 gramų šaltai rūkyto kumpio
2 vienetai kiaušinių
1 sauja morkų lapelių (šviežių ar šaldytų)
1 šaukštas vandens
1 šaukštelis druskos
1 žiupsnelis kmynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Iš šaldymo kameros ištraukiu tešlą ir palieku ją ant darbastalio atšilti.
2.
Kuo mažesniais gabaliukais supjaustau kumpį.
3.
Jei naudoju šviežius morkų lapus, sukapoju juos. Jei šaldytus, tai naudosiu tiesiai iš šaldymo kameros.
4.
Į gilesnį dubenį sukrečiu varškę, suberiu kumpio gabaliukus, morkų lapus, beriu druską ir kmynus, įmušu vieną kiaušinį ir kito kiaušinio baltymą (trynį palieku aptepimui). Viską kruopščiai išmaišau.
5.
Tešla iškloju kepimo formos (silikoninės arba išklotos kepimo popieriumi) dugną, formuojant bortą, tai bus "uždaras" pyragas.
6.
Supilu varškės masę, mentele išlyginu paviršių ir iš likusios tešlos formuoju viršutinį lakštą bei dekoracijas. Visiškai nebūtina viską formuoti iš vieno lakšto, galima dėti net ir juosteles, kepant jos smarkiai pučiasi ir susijungia.
7.
Kiaušinio trynį išplaku su vienu šaukštu vandens ir plakiniu aptepu pyrago paviršių.
8.
Kepu iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 - 30 minučių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital