Pyragas su varškės ir obuolių įdaru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Pyragas su varškės ir obuolių įdaru
Pyragas su varškės ir obuolių įdaru
Pyragas su varškės ir obuolių įdaru
Pyragas su varškės ir obuolių įdaru
Pyragas su varškės ir obuolių įdaru
Pyragas su varškės ir obuolių įdaru
Pyragas su varškės ir obuolių įdaru
Pyragas su varškės ir obuolių įdaru
Autorius apie receptą: Dar šiltą labai skanu valgyti su vaniliniais ledais, o šaltą su šiltu vaniliniu kremu. Dar šiltą labai skanu valgyti su vaniliniais ledais, o šaltą su šiltu vaniliniu kremu. Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
80 gramų sviesto (šalto)
70 gramų graikinių riešutų (sumaltų)
30 gramų grietinės
5 gramai acto
3 gramai druskos
3 gramai kepimo miltelių
Įdarui:
360 gramų varškės
350 gramų obuolių (nuluptų ir smulkiai pjaustytų)
2 vienetai kiaušinių
170 gramų rudojo cukraus (žr. patarimus)
50 gramų razinų (geltonų, išmirkytų, žr. patarimus)
30 gramų kvietinių miltų
30 gramų kukurūzų krakmolo
20 gramų sviesto
Viršui:
30 gramų cukraus (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į dubenį dėti sviestą, berti graikiškus riešutus, druską, miltus, kepimo miltelius ir sutrupinti pirštais iki šlapių trupinių.
2.
Į dubenėlį įmušti kiaušinį, išplakti ir supilti į dubenį su trupiniais, supilti actą, dėti grietinę ir greitai suminkyti tešlą.
3.
Paruoštą tešlą dėti į šaldytuvą 20 minučių.
4.
Paviršių pabarstyti miltais, dėti tešlą ir iškočioti 3 - 4 mm storiu (matuoti pagal turimą kepimo formą).
5.
Į kepimo formos dugną įtiesti kepimo popierių. Perkelti tešlą. Tešla turi dengti dugną, kepimo formos šonus, likusią tešlą nupjauti.
6.
Apspaudyti pirštais tešlą, kad prisitvirtintų prie kepimo formos.
7.
Įdarui į keptuvė dėti sviestą, obuolius, berti cukrų ir troškinti apie 3 - 5 minutes iki kol vos paminkštės. Atvėsinti.
8.
Į dubenį dėti varškę, razinas, įmušti kiaušinius, berti miltus, kukurūzų krakmolą ir ištrinti mentele. Sudėti obuolių masę, išmaišyti.
9.
Į kepimo formą ant paruošto pagrindo supilti įdarą, užversti kraštelius.
10.
Likusią nupjautą tešlos dalį iškočioti ir uždengti ant pyrago viršaus. Pabarstyti cukrumi.
11.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių, tuomet kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje dar 45 minutes. Jei norite, kad viršuje esantis cukrus labiau karamelizuotųsi, galima pakepti 5 minutes grilio rėžimu arba padeginti specialiu degikliu.
12.
Palikti iki kol atvės, tuomet išimti iš formos.
Patarimai:
Rudą cukrų naudojau tamsų, tad jei dėsit šviesesnį, patariu dar ir cinamono įberti, jei mėgstat.
Į dubenį suberti razinas, užpilti karštu vandeniu, palaikyti 15 minučių, tuomet nupilti vandenį ir razinas nusausinti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital