Pyragas su varške ir šaldytomis uogomis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Varškės pyragas
Autorius apie receptą: Labai labai skanus. Jei mėgstate kepinius su aguonomis ir varške, rekomenduoju išsikepti. Nepasigailėsite. Labai labai skanus. Jei mėgstate kepinius su aguonomis ir varške, rekomenduoju išsikepti. Nepasigailėsite. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių (L dydžio)
160 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto (minkšto)
150 gramų maltų aguonų
140 gramų cukraus (arba pagal skonį)
75 mililitrai pieno (šilto)
1 šaukštas romo (arba romo esencijos)
2 šaukšteliai kepimo miltelių (be kaupo)
pagal skonį vanilės
Viršui:
280 gramų varškės (vientisos)
200 gramų šaldytų vyšnių (apytikriai)
2 vienetai kiaušinių (L dydžio)
130 gramų cukraus (apytikriai)
28 gramai vanilinio pudingo milteliai
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai į dubenį dėti sviestą, berti cukrų ir išplakti iki purios masės. Maišant įmušti po vieną kiaušinį. Įpilti pieno, romo, vanilės ir išmaišyti.
2.
Į dubenį su paruošta mase suberti aguonas, įsijoti miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti.
3.
Kepimo formą (naudojau 25 - 26 cm torto formą) iškloti kepimo popieriumi. Supilti paruoštą masę.
4.
Įdarui į dubenį sudėti varškę, įberti cukraus, pudingo miltelius, įdėti vanilės, įmušti kiaušinius ir gerai išplakti.
5.
Į kitą dubenį suberti vyšnias, įberti krakmolo ir išmaišyti. Sudėlioti ant paruoštos tešlos. Tuomet supilti varškės masę.
6.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 55 - 65 minutes. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo orkaitės. Patikrinti mediniu iešmeliu, įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.
Patarimai:
Jei naudojate pirktines sumaltas aguonas, kurios yra pasaldintos, cukraus berkite mažiau.
Naudojau 25 - 26 cm torto formą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Meda
2023-03-14 14:22
Ką, vietoj vanilinio pudingo miltelių galima ATSAKYTI
Vaida
2023-03-30 13:47
Krakmolo, bet su pudingo milteliais skaniau, o ir spalvą duoda, braškinio, šokoladinio ar karamelinio pugingo milteliai. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital