Pyragas su laimo žievelėmis ir mėtomis

AUTORIUS:
Silvija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Pyragas su laimo žievelėmis ir mėtomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
3 vienetai žaliųjų citrinų
1 pundelis mėtų
4 vienetai kiaušinių
70 mililitrų grietinėlės
110 gramų cukraus
160 gramų miltų
110 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestas palaikomas kambario temperatūroje, kol suminkštėja. Ant jo suberiami miltai ir labai gerai išminkoma. Tešla padedama į šaldytuvą 15 minučių.
2.
Kepimo forma ištepama sviestu, iš tešlos padaromas paplotys ir įdedamas į formą. Padaryti aukštesnius kraštelius – reikės supilti įdarą. Taip pat tešlą subadyti šakute. Ją pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepti 15-20 minučių.
3.
Kol tešla kepa, pradedamas gaminti įdaras. Visų pirma nulupami laimai. Žievelės sudedamos į trintuvą (blenderį). Pridėti mėtų lapelių, įpilti šiek tiek (šaukštą) grietinėlės ir iki vientisos masės sutrinti – turi gautis masė panaši į piurė.
4.
Atskirame inde gerai išplakti kiaušinius su cukrumi. Įspausti vieno laimo sultis ir įpilti likusią grietinėlę, dar kartą viską gerai išplakti.
5.
Į apkeptą tešlą supilti įdarą ir vėl pašauti į orkaitę – dar pusvalandžiui.
Kai pyragas iškeps, palikti jį atvėsti, tik tada pjaustyti. Papuošti laimo riekelėmis ir mėtomis. Skanaus.
AUTORIUS: Silvija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital