Pyragas su kriaušėmis

AUTORIUS:
Giedrė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 7
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Pyragas su kriaušėmis
Pyragas su kriaušėmis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 7
0.5 litro vandens
3 vienetai kriaušių
3 vienetai kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
180 gramų sviesto
150 gramų rudojo cukraus
150 gramų cukraus
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai kakavos (nesaldžios)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis cukraus pudros
0.5 šaukštelio druskos
1 vienetas vanilės ankšties
5 vienetai gvazdikėlių
1 vienetas anyžiaus žvaigždutės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kriaušes nuplaukite, nulupkite ir sudėkite į užvirintą vandenį su vanilės ankštimi, žvaigždanyžiu, gvazdikėliais ir cukrumi. Virkite 20 min. ir po to palikite atvėsti. Tai galima padaryti iš vakaro – kriaušės įgers daugiau sirupo skonio ir aromato.
2.
Baltymus su druska išplakite iki standžių putų.
3.
Kambario temperatūros sviestą, rudąjį cukrų, trynius, vanilės ekstraktą ir grietinėlę labai gerai išplakite. Tada įmaišykite kakavą, kepimo miltelius ir miltus.
4.
Pabaigoje į tešlą įmaišykite išplaktus baltymus.
5.
Dalį tešlos sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą, sudėkite kriaušes, ant viršaus sukrėskite likusią tešlą.
6.
Kepkite 160–180 °C orkaitėje apie 1 val.
7.
Iškeptą pyragą ragaukite iškart arba palikite atvėsti skardoje, kad sutvirtėtų. Kepinį pabarstykite milteliniu cukrumi
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital