Pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutais

AUTORIUS:
Barbora
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
400 g miltų
170 ml pieno
8 g mielių
75 g cukraus
70 g margarino VILNIUS kepiniams
1 kiaušinis
70 g džiovintų abrikosų, razinų, džiovintų slyvų, riešutų
1,5 šaukšto vnilinio cukraus
0,5 šaukštelio druskos
50 ml romo (brendžio)
Aptepimui:
20 g margarino VILNIUS kepiniams
1 kiaušinio trynys
pienas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Džiovintus vaisius nuplauname ir pamerkiame rome ar brendyje. Paliekame mirkti apie 50 minučių. Išmirkusius vaisius nusausiname ir sumaišome su smulkintais riešutais. Pieną pašildome iki 40 C laipsnių ir sumaišome su mielėmis. Įberiame 140 g sijotų miltų, išmaišome ir paliekame pastovėti 1,5 – 2 valandas. Margariną išsukame su cukrumi, mušame kiaušinį ir vėl išmaišome. Beriame vanilinį cukrų, druską ir išmaišome. Sudedame mielių mišinį ir likusius išsijotus miltus. Minkome tešlą keliolika minučių. Suminkome į kamuolį ir paliekame uždengus 2 – 2,5 valandos. Tešlą iškočiojame į stačiakampį (maždaug 25 – 50 cm), aptepame tirpintu margarinu, susukame į ritinį ir sujungiame į ratą. Kiaušinį išplakame su pienu ir aptepame tešlą, uždedame džiovintų vaisių ir riešutų. Paliekame dar pastovėti 1,5 valandos. Kepame 180 C laipsnių temperatūros apie 1 valandą laiko.
AUTORIUS: Barbora
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital