Pyragas su chalva ir obuoliais

AUTORIUS:
Neringa
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Pyragas su chalva ir obuoliais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
apie 250 g sviesto,
pusė stiklinės cukraus,
2 kiaušiniai,
2 stiklinės miltų

Įdarui:
700g obuolių, skaniausiai kuo rūgštesni,
200g riešutų chalvos.

Pyrago viršui:
1 kiaušinis,
pieno šaukštas
2 šaukštai cukraus.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į sviestą sudėti cukrų ir išplakti. Įmušti kiaušinius ir dar išplakti, sudėi miltus ir gerai išmaišyti. Tešlą įvynioti į celofaninį maišiuką ir įdėti į šaldytuvą bent porai valandų. Orkaitę įkaitinti iki 180 l.C . Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti skiltelėmis. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti 2/3 tešlos, tešlą iškočioti didesne nei kepimo forma 5 cm. Įdėti tešlą į sviestu išteptą formą, tešlos kraštus prispausti prie formos sienelių. Arba geriausiai tešlą įdėti į kepimo popierių. Sudėti pusę obuolių ir užtrupinti chalvos, sudėti likusius obuolius ir vėl užtrupinti chalvos. Iš likusios tešlos iškočioti kepimo formos dydžio apskritimą ir uždėti jį ant pyrago įdaro. Viršų aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu, apibarstyti cukrumi. Kepti apie 45 min. Patiekti šiltą su ledais.
AUTORIUS: Neringa
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
berysio
2016-05-12 16:54
Man kaip mazai gaminanciam tai cia viskas isvis neaisku kaip kas. Nuoseklumo akivaizdziai truksta kas po ko ir panasei ATSAKYTI
lara
2014-05-16 22:24
Ryskiai per daug sviesto. Gal cia vietoj 250 g turejo but 150?. Sviesta teko nupilt nuo iskepusio pyrago ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital