Pyragas su ankstyvaisiais obuoliais - nepakartojamai skanus

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Pyragas su ankstyvaisiais obuoliais
Pyragas su ankstyvaisiais obuoliais
Pyragas su ankstyvaisiais obuoliais
Pyragas su ankstyvaisiais obuoliais
Pyragas su ankstyvaisiais obuoliais
Autorius apie receptą: Šis pyragas mums labai patiko, tikrai nepakartojamai skanus, gaminsiu dar ne kartą. Aš jį kepiau su vadinamais "popieriniais", t.y. ankstyvaisiais alyviniais obuoliais. Receptą Šis pyragas mums labai patiko, tikrai nepakartojamai skanus, gaminsiu dar ne kartą. Aš jį kepiau su vadinamais "popieriniais", t.y. ankstyvaisiais alyviniais obuoliais. Receptą radau lenkiškame tinklaraštyje. (...daugiau) Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
380 galvų miltų
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
2 vienetai kiaušinių trynių
60 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių baltymų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 druskos
Įdarui:
1 šaukštelis vanilės (maltos)
700 gramų obuolių (naudojau popierinius - alyvinių atmaina)
100 gramų cukraus
80 gramų avižinių sausainių
2 šaukštai citrinų sulčių
0.5 šaukštelio cinamono
0.5 šaukštelio malto muskato
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių baltymų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą išsukame iki purumo, įdedame cukraus pudros, maltos vanilės, vieną kiaušinį ir vieno kiaušinio trynį, viską gerai išplakame. Po truputį įdedame miltus, persijotus su kepimo milteliais ir druska. Išminkome tešlą.
2.
Gautą tešlą padaliname į dvi dalis: viena turėtų būti 1/3 dalis visos tešlos, kita – 2/3.
3.
Didesne tešlos dalimi išklojame kepimo formos dugną ir sieneles. Subadome ją šakute ir kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Kitą tešlos dalį suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą.
4.
Obuolius išvalome ir supjaustome plonomis riekelėmis, sumaišome su citrinos sultimis, cinamonu, maltu muskatu, cukrumi ir elektriniu smulkintuvu susmulkintais sausainiais. Paruoštą įdarą dedame ant paruošto pado, išlyginame paviršių.
5.
Iš kitos tešlos dalies iškočiojame apskritimą, kurį dedame ant pyrago įdaro, kraštus atsargiai sujungiame pirštais, viršų subadome šakute ir vėl kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
6.
Po to pyrago viršų aptepame kiaušinio baltymu ir kepame iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 mininučių. Prieš valgant atvėsiname.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital