Pyragas "Saulėgrąža"

AUTORIUS:
Ilona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 58)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 58)
Pyragas "Saulėgrąža"
Pyragas "Saulėgrąža"
Pyragas "Saulėgrąža"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
300 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
200 g cukraus
1 pakuotė vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
150 g sviesto arba margarino
120 ml pieno
100g aguonų 
Papuošimui:
1 didelė skardinė konservuotų persikų
2 šaukštai medus
3 šaukštai grietinėlės (20%)
30 g sviesto
80 g nuluptų saulėgrąžų
60 g sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:

Nedideliame inde sumaišykite miltus (persijotus), kepimo miltelius, cukrų ir vanilinį cukrų.

Kitame - kiaušinius, pieną, tirpintą ir atvėsintą sviestą (arba margariną) - maišyti šluotele.

Skystas mišinys pilamas plona srove į miltus, maišoma šluotelė, įmaišyti aguonas.

Dėti tešlą į riebalais išteptą formą, ir į įkaitintą orkaitę 180 laipsnių.

Persikus dėti į kiaurąsamtį, kad nuvarvėtų, vėliau supjaustyti plonomis riekelėmis.

Į puodą dėti medų, grietinėlę, cukrų, sviestą. Viską kaitinti ant nedidėlės ugnies, maišyti,kaip ištirps cukrus sudėti vos pakepintas sausoje keptuvėje saulėgrąžas. Jei masė nepakankamai tiršta pridėkite dar saulėgrąžų.

Po 20 minučių, kai pyrago viršus pakankamai sukietėja (ne ankščiau) išimkite ir greitai išdėliokite griežinėliais persikus , o per vidurį saulėgrąžų masę.

Dėti į orkaitę dar maždaug 15 minučių.

Leiskite atvėsti formoje.

AUTORIUS: Ilona
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital