Pyragas "Riešutėlis"

AUTORIUS:
Mantė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Pyragas "Riešutėlis"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
200 g sviesto arba margarino
100 g cukraus
2 kiaušiniai
2 šaukšteliai kepimo miltelių
350-400 g miltų
Užpilui:
150 g cukraus
200 ml grietinėlės (33-35%)
2 šaukštai medaus
350 g graikinių riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išsukame minkštą sviestą su cukrumi.
Įmaišome kiaušinius.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame ant kiaušinių ir sviesto plakinio. Išminkome tešlą. Laikome šaldytuve apie 30 min.
Tešlą padaliname į dvi dalis. Iškočiojame iki apvalių lakštų.
Susmulkiname riešutus.
Kaitiname cukrų sausoje keptuvėje, kol pradeda ruduoti (visą laiką maišant, ~20 min.).
Supilame grietinėlę, įdedame medaus ir riešutus. Maišome, kol pradeda virti.
24 cm skersmens kepimo formą išklojame vienu tešlos lapu. Tuomet sudedame įdarą ir uždengiame antruoju lapu.
Kepame 30-35 minutes 180 laipsnių orkaitėje. Iškepusį pyragą apibarstome cukraus pudra.
AUTORIUS: Mantė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital