Putlūs žagarėliai su kefyru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Žagarėliai
Žagarėliai
Žagarėliai
Autorius apie receptą: Stori, minkšti ir pasipūtę. Taip tokie žagarėliai iš mano vaikystės, kuriuos visada vadindavome „krustais“. Juos išmokau kepti iš savo mamos. Nes tai kone jos firminis Stori, minkšti ir pasipūtę. Taip tokie žagarėliai iš mano vaikystės, kuriuos visada vadindavome „krustais“. Juos išmokau kepti iš savo mamos. Nes tai kone jos firminis patiekalas, kurį iš kepinių mums dažniausiai su broliu ir kepdavo. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
7 stiklinės kvietinių miltų (apytikriai, žr. patarimus)
2 stiklinės kefyro
3 vienetai kiaušinių
6 šaukštai cukraus
1 šaukštelis sodos
pagal poreikį aliejusi (kepimui)
pagal poreikį cukraus pudros (pabarstyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius išsukame su cukrumi.
2.
Į kefyrą suberiame sodą ir gerai išmaišome (taip ją nugesiname). Kefyrą pilame į kiaušinių plakinį.
3.
Po truputį suberiame miltus. Tešlą gerai išminkome, kol masė taps elastinga.
4.
Tešlą iškočiojame į lakštą. Spjaustome stačiakampiais. Kiekvieno stačiakampio viduryjeį įpjauname ruoželį. Žagarėlį perneriame.
5.
Žagarėlius kepame įkaitintame aliejuje. Ar aliejus pakankamai iškepęs, patikriname įmetę gabalėlį tešlos, jis turėtų iškart pradėti putoti. Iškepusius dedame ant rankšlsuotinio popieriaus, kad sugertų riebalų perteklių.
6.
Iškepusius pabarstome cukraus pudra.
Patarimai:
Matavimui naudojau 250 ml stiklinę.
Miltų gali reikėti šiek tiek daugiau arba mažiau, priklausomai nuo miltų rūšies bei kiaušinių dydžio. Jų dėkite tiek, kad tešla būtų elastinga, nelipni, bet jokiu būdu ne kieta. Galiote iš pradžių miltų galite įdėti šiek tiek mažiau ir minkydami įdėti papildomai, jeigu matytumėte, kad trūksta.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Lina
2020-04-01 15:16
Katik baigiau. Žagarėliai ir tiek. Nieko labai ypatingo.
Is nurodyto kiekio produktu gaunasi nemazai ATSAKYTI
Arunas
2020-03-27 18:13
Kiausiniai zagarelius padarys guminius ATSAKYTI
Lina
2020-04-01 15:16
Na, atrodo, kad nieko kiaušiniai nepagadino. Minkšti, skanūs gavosi žagarėliai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital