Putlūs raugintos tešlos puriai

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Putlūs raugintos tešlos puriai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
150 ml jogurto
2 šaukšteliai rudojo cukraus
0,5 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
150 g baltų miltų
300 g išsijotų rupių kvietinių miltų
2 šaukšteliai druskos
1 šaukštas ghi ar sviesto
125 ml šilto vandens
ghi arba aliejus kepimui fritiūre
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš vakaro dideliame dubenyje sumaišykite jogurtą, cukrų, kepimo miltelius ir baltus miltus. Uždenkite dubenį audeklu ir nakčiai pastatykite šiltoje vietoje, kad vyktų natūralus rūgimas. Tešla tinkama tolesniam minkymui, kai ant jos paviršiaus pasirodo pūslelės. Kitame dubenyje sumaišykite išsijotus rupius kvietinius miltus su druska ir pirštų galais įtrinkite į juos ghi arba sviestą. Į šį dubenį suverskite išrūgusį mišinį ir įpilkite vandens. Rankomis viską maišykite, kol sulips ir gausis tešla. 5-10 minučių tešlą minkykite, kol pasidarys švelni ir vienalytė. Jei ji per drėgna, įberkite truputį miltų. Suvoliokite tešlą į vieną gumulą ir uždengę drėgnu audeklu pastatykite šiltoje vietoje. Po 2 vai. tešlą vėl išminkykite. Suformuokite 15 rutuliukų ir iškočiokite 13 cm skersmens paplotėlius, įkaitinkite ghi ir kepkite bhaturas fritiūre taip pat, kaip . Tešla ruošiama: 20 min. Laikoma: per naktį plius 2 val. Viena bhatura kočiojama ir kepama: apie 4 min.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital