Pusryčių sumuštiniai su avokadais ir šonine

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Pusryčių sumuštiniai su avokadais ir šonine
Autorius apie receptą: Šis sumuštinis yra nerealus! Pirmiausia pradedame nuo gardaus, minkšto batono, tuomet svarbu turėti sunokusių pomidorų ir avokadų. O “vyšnaitė“ šiame recepte yra Šis sumuštinis yra nerealus! Pirmiausia pradedame nuo gardaus, minkšto batono, tuomet svarbu turėti sunokusių pomidorų ir avokadų. O “vyšnaitė“ šiame recepte yra karamelizuota šoninė. Taip taip, ne bet kokia, bet karamelizuota. Kai vieną dieną pabandžiau iškepti karamelizuotą šoninę, dabar taip tik ir kepu. Ir ją galima naudoti ne tik sumuštiniams gaminti, bet ir salotoms, super skanu ant pusryčių stalo ar kam dar tik sugalvosite suteikti papildomo karamelizuotos šoninės skonio. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
8 riekelės batono (arba bandelių mėsainiams)
12 vienetų kiaulienos šoninės (juostelių)
2 vienetai avokadų (sunokusių)
2 vienetai pomidorų (vidutinio dydžio)
4 lapai salotų (didelių)
50 gramų rudojo cukraus (smulkaus)
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
Padažui:
6 šaukštai majonezo (neriebaus)
1 šaukštas krapų (smulkintų)
1/3 šaukštelio česnako miltelių
pagal skonį druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Padažui majonezą, krapus ir prieskonius sumaišome viename dubenėlyje.
2.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Ant orkaitės skardos patiesiame aliuminio foliją ir išdėliojame šoninės juosteles, taip kad nesiliestų viena prie kitos. Kepame įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, tada ištraukiame iš orkaitės, apibarstome aitriosios paprikos milteliais ir rudu cukrumi. Šoninę dedame atgal į orkaitę ir kepame dar 10 minučių, kol gražiai apskrunda. Jeigu šoninė storesnė, tuomet reikės orkaitėje kepti truputį ilgiau. Iškepusią šoninę sudedame į lėkštę. Per kelias minutes šoninė sukietės ir taps traški, karamelizuota.
3.
Riekelėmis supjaustome pomidorus. Avokodą perpjauname pusiau, kaulą pašalinime, minkštimą supjaustome riekelėmis.
4.
Kiekvieną batono riekelę aptepame majonezo padažu. Tada ant vienos batono riekelės pirmiausia dedame salotos lapą, po to avokado riekeles, šoninės gabalėlius ir pomidorą. Uždedame kitą batono riekelę ant viršaus ir iškart valgome! Kiekvienam sumuštiniui naudojame 3 šoninės juosteles.
Patarimai:
Norintiems traškaus batono – pakepinkite batono riekeles keptuvėje iš abiejų pusių su trupučiu aliejaus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital