Pusryčių sluoksniuotis su kiaušiniu, sūriu ir olandišku padažu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Pusryčių sluoksniuotis su kiaušiniu, sūriu ir olandišku padažu
Pusryčių sluoksniuotis su kiaušiniu, sūriu ir olandišku padažu
Pusryčių sluoksniuotis su kiaušiniu, sūriu ir olandišku padažu
Pusryčių sluoksniuotis su kiaušiniu, sūriu ir olandišku padažu
Autorius apie receptą: Patiekalas išskirtiniems pusryčiams. Paruošti paprasčiau, nei atrodo, o patiekimu ir skoniu maloniai nustebs kiekvienas susirinkęs prie pusryčių stalo. Patiekalas išskirtiniems pusryčiams. Paruošti paprasčiau, nei atrodo, o patiekimu ir skoniu maloniai nustebs kiekvienas susirinkęs prie pusryčių stalo. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
4 riekės grūdėta duona (forminės)
6 vienetai putpelės kiaušinių
50 gramų sviesto
50 gramų kreminio sūrio
30 gramų kietojo sūrio (naudojau avies sūrį)
50 gramų vyšninių pomidorų
30 gramų agurkų
20 gramų žalumynų aliejaus (žr. receptą)
50 gramų rausvųjų svogūnų
20 gramų cukraus
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Patiekiant:
1 saujelė saulėgrąžų daigai
1 šlakelis žalumynų aliejaus (žr. receptą)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Agurkus supjaustyti daržovių skustuku išilgai į plonas juostas.
2.
Pomidorus supjaustyti riekelėmis. Česnaką smulkiai sukapoti, berti ant pomidorų.Pasūdyti.
3.
Karamelizuotiems svogūnams pagaminti cukrus ištirpinamas prikaistuvyje iki karamelizuojasi (tampa gintarinės spalvos). Dedami žiedais pjaustyti svogūnai, pakepinami labai trumpai, apverčiami, užpilami šlakeliu vandens ir dar 1 minutę pakepinami.
4.
Putpelės kiaušiniai įmušami į maišelį, pašlakstytą žalumynų aliejumi, pagardinami druska.
5.
Užrištas maišelis su kiaušiniais dedamas į užvirusį vandenį. Verdami 2 minutes.
6.
Keptuvėje ištirpinamas sviestas ir jame iš abiejų pusių apkepinamos duonos riekelės. Iškepusios pagardinamos druska ir pipirais.
7.
Duonos riekutės aptepamos kreminiu sūriu.
8.
Ant dviejų riekelių dedami griežinėliais pjaustyti agurkai, vyšniniai pomidoriukai ir karamelizuoti svogūnai.
9.
Ant kitų dviejų riekelių dedama dar šiek tiek pomidoriukų ir virti kiaušiniai. Ant viršaus užtarkuojamas kietasis sūris. Sūrį galima aptirpinti virtuviniu degikliu.
10.
Riekelės su kiaušiniais ir sūriu dedamos ant riekelių su daržovėmis.
11.
Šiuos sluoksniuočius tinka patiekti su olandišku padažu , papuošus saulėgrąžų daigais ir pašlaksčius žalumynų aliejumi.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Jeigu norisi gražesnės formos sluoksniuočio, iš duonos riekelių išpjaukite apskritimus (specialia formele ar tiesiog stikline).
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital