Pusryčių skrebutis su avokadu, burokėlių humusu ir be lukšto virtais kiaušiniais

AUTORIUS:
Živilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Pusryčių skrebutis su avokadu, burokėlių humusu ir be lukšto virtais kiaušiniais
Pusryčių skrebutis su avokadu, burokėlių humusu ir be lukšto virtais kiaušiniais
Autorius apie receptą: Sotūs, gardūs ir nesudėtingai paruošiami pusryčiai sužavės kiekvieną šeimos narį, nes ir atrodo ypatingai, o ragauti labai skanu. Skrebutį labai tinka skurdinti grilyje Sotūs, gardūs ir nesudėtingai paruošiami pusryčiai sužavės kiekvieną šeimos narį, nes ir atrodo ypatingai, o ragauti labai skanu. Skrebutį labai tinka skurdinti grilyje arba keptuvėje, tačiau orkaitėje nepatarčiau, nes gali per daug sudžiūti. (...daugiau) Živilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas riestainių (arba nedidelės apvalios duonelės)
4 vienetai kiaušinių
100 mililitrų obuolių acto
10 gramų sviesto
Užtepimui:
3 vienetai avokadų (nedidelių, gerai prinokusių)
20 mililitrų citrinų sulčių (arba pagal skonį)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Aptepimui:
2 vienetai burokėlių
200 gramų avinžirnių (virtų)
20 mililitrų citrinų sulčių
15 gramų sezamų pastos tahini (arba mėgiamo riešutų sviesto)
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
50 gramų ožkos pieno sūrio (nebūtina, galima keisti kitu mėgiamu sūriu)
1 vienetas žaliųjų citrinų
1 saujelė saulėgrąžų daigai
1 žiupsnelis sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Beigelis pjaunamas pusiau. Puselės aptepamos sviestu, dedamos į keptuvę ir kepamos iki lengvai apskrunda.
2.
Į platų puodą pilame vandens (apie 2-3 l) ir užverdama. Supilamas actą, išmaišoma.
3.
Kiaušiniai įmušai į atskirus nedidelius indelius ar puodelius.
4.
Tada kaitra sumažinama iki minimalios (vanduo turėtų tik vos virsnoti, bet neburbuliuoti).
5.
Po vieną atsargiai į vandenį įleidžiami kiaušiniai. Verdama apie 3 minutes (iki kiaušinio baltymas sutvirtėja, nelieka jo skysto). Kiaušiniai išgriebiami kiaurasamčiu ir padedami ant popierinio rankšluosčio, jog nuvarvėtų vanduo.
6.
Avokado masė: avokadai sutrinami šakute, įspaudžiame citrinos sulčių, įberiame druskos ir pipirų pagal skonį.
7.
_avinžirniai, virti burokėliai, tahini pasta, česnakas, citrinos sultys, druska bei pipirai sudedami į elektrinį trintuvą ir viskas sutrinama iki vientisos masės_
8.
Ant beigelio puselės užtepamas burokėlių humusas (jį galima šiek tiek pašildyti, bus dar skaniau), ant humuso dedama avokado masės, o ant jos - du be lukšto virti kiaušiniai.
9.
Viskas pabarstoma trupintu ožkos sūriu, papuošiama laimo skiltele, saulėgrąžų daigais ir sezamo sėklomis. SKANAUS!
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Živilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital