Purus Velykų pyragas su kefyru

AUTORIUS:
Oksana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Velykų keksas pyragas su kefyru
Autorius apie receptą: Labai purus, kvapnus, fantastiškai skanus ir lengvai paruošiamas šventinis pyragas. Labai purus, kvapnus, fantastiškai skanus ir lengvai paruošiamas šventinis pyragas. Oksana
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 mililitrų kefyro
300 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto
100 gramų cukraus
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos)
pagal skonį vanilės
Viršui:
100 gramų cukraus pudros
3 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai aguonų
1 šaukštas sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį pilame kefyrą, beriame sodą ir išmaišome. Paliekame 10 minučių pastovėti.
2.
Ištirpiname sviestą. Į jį beriame cukrų, tarkuotą citrinos žievelę, vanilę ir gerai išmaišome. Sviesto ir cukraus mišinį pilame į dubenį su kefyru.
3.
Miltus persijojame su kepimo milteliais. Beriame į kefyro-sviesto masę ir permaišome (turi būti tiršta tešla).
4.
Dedame tešlą į kepimo formą (turii būti užpildyta ne daugiau kaip 2/3 formos).
5.
Pyragą kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių. Ar iškepė, tikriname mediniu pagaliuku - jeigu ištraukiame sausą, neapsivėlusį tešla, vadinasi pyragas iškepė, o jeigu ne - pakepame dar apie 7-10 minučių ir vėl tikriname.
6.
Iškepusiam pyragui pirmiausia leidžiame šiek tiek atvėsti formoje, o tada išimame iš formos ir galutinai atvėsiname ant grotelių.
7.
Visiškai atvėsusį pyragą puošiame glajumi, kurį gaminame taip: ištirpiname 1 šaukštą sviesto, beriame cukraus pudrą, pilame citrinos sultis. Kaitiname ant silpnos ugnies 2 minutes. Šiek tiek atvėsiname ir šiuo glajumi puošiame pyraga. Pabarstome aguonomis.
AUTORIUS: Oksana
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
gardumynai tėvo dienai
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital