Purūs vafliai su moliūgu

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Purūs vafliai su moliūgu
Purūs vafliai su moliūgu
Purūs vafliai su moliūgu
Purūs vafliai su moliūgu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 ir 1/4 stiklinės miltų
1 stiklinė moliūgų tyrės (receptas čia)
1 stiklinė pieno
2 vienetai kiaušinių
50 gramų sviesto (tirpintas)
3 šaukštai kukurūzų krakmolo
3 šaukštai rudojo cukraus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis imbiero
0.5 šaukštelio druskos
1 žiupsnelis muskato (tarkuotas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jeigu moliūgų tyrę gaminsite namuose, moliūgą nuplauti, perpjauti pusiau, išskobti sėklas, supjaustyti stambiomis riekėmis ir virti ant garų maždaug 20 minučių, kol suminkštės ir lengvai trinsis šakute. Nukelti nuo garų, nulupti žievę. Moliūgo minkštimą sutrinti rankiniu blenderiu į vientisą tyrę, ją sukrėsti į sūrmaišį arba į didoką virtuvinį rankšluostį, užrišti ir palikti pakabintą kelioms valandoms arba per naktį, kad nubėgtų. Paruoštą tyrę galima naudoti receptuose vietoje konservuoto moliūgo. Moliūgo tyrę taip pat galima užšaldyti ir laikyti šaldiklyje kelis mėnesius.
2.
Elektrinę vaflinę nustatyti ant pačios karščiausios padalos. Patepti riebalais.
3.
Miltus, cukrų, krakmolą ir prieskonius gerai išmaišyti ir persijoti. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakti iki standžių putų. Kiaušinių trynius, pieną, moliūgo tyrę gerai išplakti šakute arba šluotele. Supilti tirpintą sviestą. Suberti persijotus sausus ingredientus. Atsargiai išmaišyti, kad neliktų sausų miltų. Sudėti išplaktus baltymus. Dar kartą atsargiai permaišyti.
4.
Kepti karštoje vaflinėje, kol paruduos. Į stalą tiekti su klevų sirupu.
AUTORIUS: Aušra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Viktė
2023-03-11 16:20
Puikus receptas. Naudojau 250ml stiklinę ir viskas pavyko ATSAKYTI
Virga
2021-09-24 10:30
Naujas moliūgų sezonas - kepu vėl! Tikrai geras receptas, smagu tokį dalyką kaip vafliai praturtinti daržovėmis. Aušinimas ant grotelių puikiai atlieka savo darbą. ATSAKYTI
Laima
2020-11-15 15:38
Laba, noriu issikepti, bet nzn stiklines talpos. Aciu ATSAKYTI
Virga
2020-03-15 16:32
Kepiau šiandienos pusryčiams (moliūgo tyres turėjai šaldytos, tad sutaupiau laiko) - pasaka! Atrodo, nemažai ingredientu, bet tikrai lengvai pagaminami. Vaflius, isimtus iš keptuvo, audiniai ant grotelių, tad vidus liko purus, o išore traški :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital