Purūs rikotos blyneliai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Rikotos blyneliai
Rikotos blyneliai
Rikotos blyneliai
Rikotos blyneliai
Autorius apie receptą: Šaldytuve turėjau ricotta sūrio, tad nusprendžiau iškepti vienus iš tų blynų favoritų. Prie šių blynų man norisi vyšnių uogienės, kurios neturėjau, tad išviriau dar ir Šaldytuve turėjau ricotta sūrio, tad nusprendžiau iškepti vienus iš tų blynų favoritų. Prie šių blynų man norisi vyšnių uogienės, kurios neturėjau, tad išviriau dar ir vyšnių padažo. Buvo puikūs vėlyvi pusryčiai. Jei šiandien niekur neskubat, pasimėgaukit gardžiais vėlyvais pusryčiais ir jūs! (...daugiau) Justina, Sugar to Dust
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
Blyneliams:
250 gramų rikotos
1 stiklinė miltų
3/4 stiklinės pieno
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Padažui:
400 gramų šaldytų vyšnių (ar šviežių, be kauliukų)
0.5 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės vandens
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
1 šaukštas citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Dubenyje sumaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais ir druska.
2.
Kitame dubenyje sumaišykite ricotta sūrį, kiaušinių trynius, pieną ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės. Įmaišykite miltų mišinį.
3.
Išplakite kiaušinių baltymus, kol smarkiai suputos. Išplaktus kiaušinių baltymus įmaišykite į tešlą. Taip pat įmaišykite ištirpintą sviestą.
4.
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės kaitros ir dideliu šauktšų dėkite tešlą į keptuvę. Kepkite blynus apie vieną minutę. Tuomet apverskite ir kepkite 45 sek. Taip iškepkite blynus iš visos tešlos.
5.
Padažui į vidutinio dydžio puodą sudėkite vyšnias, supilkite vandenį, cukrų ir kaitindami ant vidutinės kaitros užvirkite.
6.
Mažame dubenėlyje sumaišykite citrinų sultis su kukurūzų krakmolu ir įmaišykite į verdančią vyšnių masę. Maišydami virkite apie 1 - 2 min., kol masė šiek tiek sutirštės. Nukelkite nuo kaitros ir paragukite. Jei norite dar galite įberti šiek tiek cukraus ar įpilti šiek tiek citrinų sulčių.
7.
Patiekite blynus šiltus su vyšnių padažu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis