Lengvas obuolių pyragas be orkaitės

AUTORIUS:
Aliona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Lengvas obuolių pyragas be orkaitės
Lengvas obuolių pyragas be orkaitės
Lengvas obuolių pyragas be orkaitės
Lengvas obuolių pyragas be orkaitės
Lengvas obuolių pyragas be orkaitės
Autorius apie receptą: Labai greitai pagaminamas, skanus ir purus pyragas. Skaniausias valgomas dar šiltas. Labai greitai pagaminamas, skanus ir purus pyragas. Skaniausias valgomas dar šiltas. Aliona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai obuolių
130 mililitrų pieno
100 gramų cukraus
100 gramų kvietinių miltų
80 gramų sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Obuolius supjaustyti kubeliais. Sumaišyti su cinamonu ir 1 arbatiniu šaukšteliu cukraus.
2.
Atskirame inde kiaušinius išplakti su likusiu cukrumi ir župsneliu druskos iki masė pabals ir tūris padidės. Supilti pieną ir suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišyti šaukštu (maišykite tik tiek, kad ingredientai susijungtų, nepermaišykite).
3.
80 g sviesto ištirpinti, atvėsinti ir įmaišyti į tešlą. Tešla turėtų būti daugmaž grietinės tirštumo. Jeigu būtų tirštesnė, įpilkite dar šiek tiek pieno, o jeigu skystesnė - įdėkite dar truputį miltų.
4.
Likusį sviestą ištirpinti keptuvėje. Į keptuvę suberti pjaustytus obuolius ir kepti ant vidutinės ugnies, kol obuoliai suminkštės, bet išlaikys savo formą.
5.
Sumažinti ugnį iki pačios mažiausios ir ant obuolių supilti tešlą. Uždengti keptuvę dangčiu ir kepti apie 10 - 15 minučių. Tada pyragą apversti ir kepti dar 5-7 minutes.
6.
Iškepusį pyragą atsargiai perkelti į lėkštę, apibarstyti cukraus pudra ir patiekti.
AUTORIUS: Aliona
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Vytautė
2020-05-18 07:49
Kai gaminau pirma karta del sviesto kiekio gavosi riebokas. Todėl rekomenduočiau obuolius ne svieste kepti o tiesiog vandenyje patroskinti su cinamonu ir cukrumi. Paskui vandenį nupylus galima kepti toje pacioje keptuvėje.
Tai pat naudingas triukas apvertimui: paimti lėkste, ja priglaudus prie keptuvės apversti, paskui kita lekste, pyraga vel i ja apversti ir gakiausiai vel priglausti keptuve prie lėkštės ir apversti. Padeda iskelti nesuplysusi pyraga :) ATSAKYTI
Asta
2019-09-10 10:22
Sakykit o orkaiteje galima ji kepti? Gaunasi tokio pat skonio? ATSAKYTI
Laimutė
2019-09-10 14:52
Nežinau, ar skonis toks pats bus, nes bandžiau tik orkaitėje, bet pavyko puikiai :) Kepiau prie 180 C apie 30 - 40 minučių :) ATSAKYTI
Asta
2019-09-11 17:59
Aciu, bandysiu ir as tada ATSAKYTI
Ruta
2018-08-22 23:58
Labai patiko, greitas pyragas, labai skanu. Aciu jums, Aldona, uz toki gera recepta. Pirma karta kepiau pyraga keptuveje, faina! ATSAKYTI
Rita
2016-09-16 12:40
Super idėja! Kepiau vakar savo mažiesiems, valgėm karštą su ledais ir nu pirštus laižėmė :-) Ačiū, Aliona, už receptą!!! Kad būtų lengviau pyragą apversti, uždėkit ant keptuvės viršaus didelę lėkštę ir apverskite į ją, tada ant pyrago uždėkit kitą didelę lėkštę ir vėl apverskit, o tada uždėkit keptuvę ir verskit į ją. Šis triukas man labai su omletu padeda :D ATSAKYTI
Milda
2016-09-13 13:21
Pabandžiau išsikepti, nerealiai gavosi! Geras skonis ir nereikia orkaites :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital