Purus obuolių pyragas

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Purus obuolių pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
24 cm apvaliai formai
4 obuolių, didesnių
2 kiaušinių, didelių (arba 3 mažesnių)
130 ml aliejaus
130 g cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
180 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
0,5 a.š. cinamono, sumaišyto su 0,5 a. š. cukraus
Perlinio cukraus, pabarstymui
PARUOŠIMO BŪDAS:

Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti ketvirčiais. Kiekvieną ketvirtį  išilgai, negiliai įpjauti (žr. nuotrauką).

Kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska išplakti iki purumo, kol masė padidėja kelis kartus. Supilti aliejų ir vėl viską gerai išplakti. Suberti miltus, kepimo miltelius ir vėl viską išplakti elektriniu plaktuvu. Pilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus, šiek tiek  įspaudžiant, sudėlioti obuolius. Viską pabarstyti cinamonu su cukrumi ir perliniu cukrumi.

Kepti 190°C temperatūros orkaitėje apie 30 - 40 min., arba,  kol gražiai paruduos. Vidų patikrinti mediniu pagaliuku (ei jis sausas - pyragas iškepęs).

Skanaus!

AUTORIUS: Rita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital