Purus morkų pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Purus morkų pyragas
Purus morkų pyragas
Purus morkų pyragas
Autorius apie receptą: Šiuo nauju receptu esu labai patenkinta. Tarpusavyje viskas dera tobulai - morkos, nedaug šokolado esančio pyrago viduje bei išorėje ir apelsinų cukatai. Šiuo nauju receptu esu labai patenkinta. Tarpusavyje viskas dera tobulai - morkos, nedaug šokolado esančio pyrago viduje bei išorėje ir apelsinų cukatai. Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
275 gramai morkų (svoris jau sutarkuotų)
5 vienetai kiaušinių
250 gramų cukraus
250 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų glajaus (naudojau baltojo ir juodojo, Dr. Oetker)
100 gramų lazdyno riešutų (grūstų, apytikriai)
100 gramų apelsinų cukatų (arba pusės apelsino nutarkuotos žievelės)
75 gramai šokolado lašelių (naudojau juodojo)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis prieskonių mišinio (obuolių pyrago arba meduolių)
2 šaukštai romo (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į skirtingus dubenis atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.
2.
Į dubenį su baltymais berti druską, išplakti iki standumo. Masė turėtų nekristi iš indo.
3.
Į dubenį su kiaušinių tryniais dėti sviestą, berti cukrų, plakti iki kol masė pabals. Tuomet sudėti tarkuotas morkas, cukatus, supilti romą ir viską dar kartą išmaišyti.
4.
Į dubenį berti miltus, kepimo miltelius, prieskonius obuolių pyragui, riešutus ir šokolado lašelius, išmaišyti.
5.
Į miltų mišinį pilti morkų su kiaušiniais plakinį ir maišyti iki vientisos masės.
6.
Per tris kartus sudėti išplaktus kiaušinių baltymus ir atsargiai juos šaukšto ar mentelės pagalba įmaišyti į tešlą.
7.
Kepimo formą (naudojau 26 cm) ištiesti popieriumi ar ištepti sviestu. Sudėti paruoštą pyrago masę.
8.
Kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 - 60 minutes. Ar pyragas iškepė tikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.
9.
Pyragui iškepus, atvėsinti, tuomet aplieti ištirpintu šokoladiniu glajumi.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital