Purus manų keksas su kefyru

AUTORIUS:
Kristina Dagilytė Botyrienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Manų keksas
Autorius apie receptą: Keksas iškepė labai skanus ir drėgnas. Keksas iškepė labai skanus ir drėgnas. Kristina Dagilytė Botyrienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 stiklinės kefyro (arba pasukų, išrūgų)
1 stiklinė manų kruopų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė kvietinių miltų
0.5 vieneto apelsinų (arba citrinos, tarkuotos žievelės, nebūtina)
1/4 stiklinės aliejaus
4 šaukštai sviesto (+ šiek tiek kepimo formos patepimui)
1 šaukštelis sodos (arba 1.5 šaukštelio kepimo miltelių)
pagal skonį vanilės
pagal skonį cinamono
pagal poreikį sėlenų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį suberti manų kruopas, supilti kefyrą (ne visą, palikti porą šaukštų sodai nugesinti), suberti cukrų, druską ir išmaišyti. Palikti brinkti 30 minučių.
2.
Sviestą ištirpinti.
3.
Sodą nugesinti - suberti į puodelį, įpilti kefyro, sumaišyti.
4.
Tuomet į dubenį su paruošta manų kruopų mase įtarkuoti apelsino žievelės, įsijoti miltus, supilti sodą, aliejų, tirpintą sviestą ir viską išmaišyti.
5.
Kepimo formą ištepti sviestu, pabarstyti sėlenomis ir supilti paruoštą masę.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35 - 40 minutes. Ar iškepė, tikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, pagaliukas turi likti švarus.
Patarimai:
Spalvai išgauti buvo naudojama apelsino žievelė, tačiau jos naudoti nėra būtina.
Matavimams buvo naudota 200 ml stiklinė.
AUTORIUS: Kristina Dagilytė Botyrienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Laima
2022-12-05 15:21
O kur kiaušiniai? Nejaugi jų nereikia šitam recepte? ATSAKYTI
Justė
2022-12-05 16:46
Čia kiaušinių nereikia. ATSAKYTI
Jolanta
2022-11-23 15:48
Kam bedeti sviesto jei i tešla pilasi aliejus,ar ne per riebu bus. ATSAKYTI
Agnė
2020-05-09 13:15
O kam dar į tešlą pilti aliejų,gal geriau daugiau dėti sviesto ATSAKYTI
Diana
2022-04-19 22:40
Aliejus daugiau drėgnumo suteikia, kiek kitokia tekstūra. Bet, aišku, galima ir sviesto daugiau įdėti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital