Purus kugelis su vištiena - minkštas ir labai skanus

AUTORIUS:
Aida
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Kugelis su vištiena
Autorius apie receptą: Minkštas ir purus kugelis su vištiena ir švelniu padažiuku. Minkštas ir purus kugelis su vištiena ir švelniu padažiuku. Aida
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 kilogramai bulvių (naudojau 1 kg šviežių ir 1 kg senų)
500 gramų vištienos filė (apytikriai)
250 mililitrų pieno (karšto)
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai svogūnų
pagal skonį prieskonių bulvėms
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį česnako granulės
pagal skonį prieskonių vištienai
Padažui:
250 mililitrų pieno
1 vienetas svogūnų
1 pundelis svogūnų laiškų
1 kubelis vištienos sultinio
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas kvietinių miltų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Aptepimui:
pagal poreikį sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves ir svogūnus nulupti, sutarkuoti bulvių tarkavimo mašina arba smulkia tarka. Sudėti į dubenį.
2.
Į dubenį su tarkiais įpilti pieną, pabarstyti bulvių prieskoniais, druska, pipirais, česnako granulėmis ir įmušti kiaušinius. Gerai išmaišyti.
3.
Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, pabarstyti prieskoniais.
4.
Ketaus puodą arba kepimo indą ištepti sviestu, įpilti pusę tarkių. Sudėti vištieną, paskirstyti per visą plotį. Tuomet supilti likusius tarkius.
5.
Puodą uždengti dangčiu ir kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros 1 valandą. Tuomet nuimti dangti, sumažinti kaitrą iki 180 C laipsnių temperatūros ir dar pakepti 30 minučių iki kol apskrunda.
6.
Svogūną susmulkinti, svogūno laiškus smulkiai supjaustyti.
7.
Į puodą dėti sviesto, ištirpinti, suberti svogūną ir pakepti kelias minutes iki kol suminkštėja, tuomet įberti miltų, išmaišyti ir dar minutę pakepti.
8.
Supilti pieną, įtrupinti sultinio kubelį, suberti svogūno laiškus ir kaitinti kelias minutes iki kol padažas sutirštėja. Kai pradeda tirštėti, pabarstyti pipirais.
AUTORIUS: Aida
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital