Purūs kūčiukai su svirplių miltais

AUTORIUS:
Greta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Purūs kūčiukai su svirplių miltais
Purūs kūčiukai su svirplių miltais
Purūs kūčiukai su svirplių miltais
Purūs kūčiukai su svirplių miltais
Autorius apie receptą: Praturtinkime savo gaminamus patiekalus baltymais, kurių gausu naminių svirplių miltuose (baltymų net 73,4 g / 100 g). Maistingesni, suteikiantys įspūdžių ne tik gaminant bei Praturtinkime savo gaminamus patiekalus baltymais, kurių gausu naminių svirplių miltuose (baltymų net 73,4 g / 100 g). Maistingesni, suteikiantys įspūdžių ne tik gaminant bei ragaujant patiems, bet ir vaišinant svečius. Nepaliks abejingų! (...daugiau) Greta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
600 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno
100 gramų cukraus
80 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų svirplių miltų
40 gramų šlapių mielių
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Aguonas užpilti verdančiu vandeniu, leisti joms išbrinkti. Nusunkti prieš tolesnį naudojimą.
2.
Pašildyti pieną iki šiltumo, kad užlašinus ant delno jaustųsi šilumą, bet nedegintų. Įmaišyti mieles, jas ištirpinti.
3.
Sviestą ištirpinti, atvėsinti.
4.
Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi ir sviestu. Tuomet įmaišyti pieną su mielėmis.
5.
Kvietinius miltus sumaišyti su svirplių miltais, įberti šiek tiek druskos. Į miltų mišinį supilti skystąją masę. Maišyti, vėliau tešlą minkyti. Kuomet taps vientisa, tešlos rutulį įdėti į dubenį, uždengti rankšluostėlių ir palikti valandai šiltai, kad pakiltų.
6.
Po valandos pakilusią tešlą perminkyti dar kartą, įmaišyti aguonas ir vėl palikti šiltai valandai, kad dar kartą pakiltų.
7.
Iš tešlos formuoti volelius ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Kūčiukai kepdami dar pakils! Kūčiukus dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
8.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
9.
Rezultatas - purūs, minkštučiai, lengvai salstelėję kūčiukai.
AUTORIUS: Greta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Greta
2021-12-13 17:16
Nebūkit tokios piktos :) Tikrai nebūtina Kūčių vakarui tokius kūčiukus tiekti, mes dažniausiai kūčius visą gruodį valgom, o svirplių miltai - labai įdomus produktas, kuriuo tikrai galima praturtinti mitybą :) ATSAKYTI
Kepėja
2021-12-14 17:04
Greta, nesakyčiau, kad tai pyktis, tiesiog konservatyvesnis požiūris. :) ATSAKYTI
Audronė
2021-12-11 20:57
Su sviestu ir pienu tai jau ne kūčiukai, tiesiog bandelės ar sausainiukai. Apie svirplių miltus jau nekalbu. ATSAKYTI
Kepėja
2021-12-13 16:33
Pritariu. Aš kūčiukus su pienu kepu ne Kūčioms, o šiaip, šventiniu laikotarpiu tiesiog prie arbatos kaip desertą ar užkandį. O apie tuos svirplių miltus tai irgi patylėsiu. Čia kaip vietnamietiška silkė ar sušis ant Kūčių stalo. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital