Purus kondensuoto pieno keksas su jogurtu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Purus kondensuoto pieno keksas su jogurtu
Purus kondensuoto pieno keksas su jogurtu
Purus kondensuoto pieno keksas su jogurtu
Autorius apie receptą: Skanus, ne per saldus, labai purus keksas. Tikrai dar ne kartą kepsiu. Beje, jei kekso viršus pradėtų per daug ruduoti, o keksas dar neiškepęs, uždenk aliuminio folija ir baik kepti Skanus, ne per saldus, labai purus keksas. Tikrai dar ne kartą kepsiu. Beje, jei kekso viršus pradėtų per daug ruduoti, o keksas dar neiškepęs, uždenk aliuminio folija ir baik kepti pridengusi. Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos atidenk, kad viršus baigtų gražiai apskrusti ir būtų traškus. (...daugiau) Daiva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
270 gramų miltų
190 gramų kondensuoto pieno, saldinto
3 vienetai kiaušinių (L dydžio)
130 gramų cukraus
125 gramai graikiško jogurto
50 gramų saulėgrąžų aliejaus
2 šaukštai vanilės esencijos
1 šaukštas citrinos žievelės (tarkuotos geltonos dalies, su kaupu)
16 gramų kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dideliam dubenyje išplakti kiaušinius, į juos supilti jogurtą, kondensuotą pieną, vanilės esenciją, aliejų, suberti cukrų ir viską gerai išplakti. Suberti tarkuotą citrinos žievelę ir išmaišyti.
2.
Po truputį berti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir maišyti iki vientisos masės.
3.
Kekso formą patepti aliejumi ir pabarstyti miltais. Aš naudojau 11x23 dydžio formą. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 minučių, iš pradžių karštį įjungti tik iš apačios, po pusvalandžio kepti ir iš viršaus, ir iš apačios. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės, ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku.
4.
Iškepusį keksą dar 10 minučių palikti orkaitėje, vėliau išimti ir palikti atvėsti ant grotelių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital