Purus keksas su aguonomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Purus keksas su aguonomis
Purus keksas su aguonomis
Purus keksas su aguonomis
Autorius apie receptą: Puikus skanėstas prie puodelio arbatos ar kavos aguonų mėgėjams. Sandariai uždengtas drėgnas ir minkštas išlieka ne vieną dieną. Recepto idėja iš: Puikus skanėstas prie puodelio arbatos ar kavos aguonų mėgėjams. Sandariai uždengtas drėgnas ir minkštas išlieka ne vieną dieną. Recepto idėja iš: Vintagekitchennotes.com . (...daugiau) Daiva, Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
400 gramų kvietinių miltų (+formai pabarstyti)
250 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių
250 gramų cukraus
200 mililitrų aliejaus (neutralaus skonio)
3 šaukštai aguonų
2 šaukštai citrinų sulčių
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos)
0.5 šaukštelio druskos
1 kubelis sviesto (kepimo formai ištepti, minkšto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kekso kepimo formą patepti sviestu, pabarstyti miltais.
2.
Kiaušinius labai gerai išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi Po truputį pilant, įplakti aliejų. Įmaišyti citrinos žievelę ir sultis.
3.
Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais.
4.
Į kiaušinių ir aliejaus masę per du kartus įmaišyti miltus ir pieną. Elektriniu plakikliu plakti tik tiek, kad neliktų sausų miltų. Suberti aguonas ir išmaišyti mentele ar šaukštu.
5.
Masę supilti į sviestu pateptą kekso formą.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 min. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku (įkišus ir ištraukus, jis turi likti sausas, neapsivėlęs).
7.
Iškepus leisti keksui šiek tiek atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsinti ant grotelių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital